Categories Lice

Zima i suva koža nažalost idu zajedno, ali postoji način da pobedite ovaj problem

Hidratacija

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Mnogi od postojećih sastojaka koji efikasno hidriraju kožu deluju tako što vezuju postojeće molekule vode za ćelije kože – zato im dajte ono što im je potrebno.

Nanesite losion ili kremu na vlažnu kožu, čim izađete iz kade. Studije su pokazale da ako naneste hidratantnu kremu tokom prvih pet minuta posle kupanja, u koži će ostati sačuvana dodatna količina vlage.

„Zdravlje ulazi na usta“

Samo zato što ste nešto čuli sto puta, ne znači da je tačno. Nećete hidrirati kožu tako što ćete piti više vode. Međutim, neki stručnjaci veruju da postoje drugi oralni tretmani koji pomažu u borbi protiv uporno suve kože.

Bez obzira na to što se “kupaju” u masnoj kremi, neke osobe ne uspevaju da se izbore sa suvom kožom – što znači da moraju da vode računa i o svojoj ishrani. Da biste pomogli ćelijama svoje kože da privuku i zadrže vlagu, povećajte unos lecitina (ima ga u spanaću, jajima i soji) i esencijalnih masnih kiselina koje čine lipidni sloj kože. Bogati izvori ove kiseline su ulja od lanenog semena i jagorčevine, kao i riba (losos i skuša).

Pročitajte i… Holivudski dermatolog kaže da akne nestaju kada iz ishrane izbacite ovu namirnicu

Kliknite na sledeću stranicu…

3 komentara

  1. Moj najveci problem u zimskim danima sa suvom kozom je na rukama. Dlanovi su mi toliko suvi i ispucali da sam prinudjena da mazem kremu za ruke u velikim kolicinama.

  2. Ja sam alergicna na skoro sve kreme,a koža mi se jako peruta ali ruski dermatolog mi je dao njegovu kremu, ideal balance i konacno .nisam kao stara baba-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA