Tajna moje lepote: SUZANA MANČIĆ

by | 8 oktobra, 2010

Mada pravila lepog ponašanja nalažu da se dama ne pita za godine, kada žena s ponosom ističe da će uskoro proslaviti pedesetčetvrti rođendan, a pri tom izgleda znatno mlađe i za svaku pohvalu, nema dileme odakle započeti razgovor. Poznata voditeljka Suzana Mančić, bez imalo ustezanja, otkrila nam je tajnu svog izgleda.


Suzana Mancic

Suzana Mancic


Kako postižete da uvek budete u top formi?
Sve je to stvar velike discipline, upornosti i volje. Žena koja je izabrala da se bavi javnim poslom nema pravo na opuštanje, već uvek mora imati u vidu da konkurencija ne spava. Ako živiš od svog lica, onda moraš da mu posvetiš maksimalnu pažnju. Pogledajte, recimo, Šer, Džejn Fondu ili Sofiju Loren. Sve su to žene koje su zašle u „lepe“ godine, ali i dalje izgledaju besprekorno. Zar neko stvarno misli da su to postigle tako što su lenstvovale i jele bifteke i kolače?

 

Šta vi preduzimate da zadržite negovan i blistav izgled?
Svašta. (smeh) Kao mlađa prednost sam davala kozmetici, dok poslednjih godina brigu o svojoj lepoti i zdravlju prepuštam dokorima. Iskrena da budem, to uopšte nije lako. Pre svega, konstantna nega zahteva dosta vremena, strogu disciplinu, ali poprilično i košta. Poštovalac sam svih inovacija do koje je došla savremena medicina, pre svega u oblasti estetskih intervencija. Međutim, da bi ste uopšte postali deo te priče, potrebno je da odaberete doktora u kojeg imate maksimalno poverenje. Ja sam izabrala doktora Miću Đuričića, koji uživa moje puno poštovanje, te samim tim mogu da preporučim njegov rad svakoj ženi koja bi želela da obavi neku korkciju na svom licu ili telu.

 

Na koje sve tretmane odlazite?
U poslednje vreme idem na tretman venduze, koji se radi na bazi vakuma. Izuzuetno je bolan, ali i efiakasan. Uskoro bi trebalo da se pojavim na jednoj modnoj reviji, u ulozi čuvene Mata Hari. Ona je, kao što je poznato, bila trbušna plesačica, te ću – u skladu sa tim – morati da razgolitim stomak. Obećala sam sebi da ću do revije imati stomak dvadesetogodišnjakinje, i zbog toga sam spremna sve da istrpim. (smeh) Inače, spomenula bih i doktora Igora Jeremića, koji najbolje radi radiotalasni lifting u ovom delu Evrope. U pitanju je medicina u službi kozmetike, kojom tretiram lice svakih šest meseci.

 

Da li se bavite nekim vidom rekreacije?
Punih dvadeset godina išla sam na fiskulturu, kod profesora Draškovića na Banjici. Te vežbe su mi izuzetno prijale, jer su prilagođene kako godinama, tako i zdravstvenom stanju žene. Pre tri godine sam, zbog porodičnih obaveza, zanemarila tu vrstu aktivnosti, ali ove jeseni nameravam da se ponovo fizički angažujem.

 

Na koji način održavate vitku liniju?
Prošle godine bila sam pod strogim tretmanom nutricionistkinje Branke Mirković, a kada sam shvatila da mi to nije dovoljno, obratila sam se doktorki Jani, koja radi mezoterapiju. Moram priznati da nisam bila disciplinovana u meri, u kojoj se to od mene očekivalo, ali sam ipak uspela da sredim liniju i više nemam velike oscilacije u težni, što je ranije bio slučaj. Zadovoljna sam rezultatima koje sam postigla, te jednom mesečno idem na tzv. održavanje.

 

Da li strogo vodite računa o izboru namirnica koje će se naći u vašem tanjiru?
Zanimljivo je da sam ranije bila veliki gurman, hrana mi nije bila ukusna ako nije bila masna, ljuta, slana… Međutim, kada sam zašla u četrdesete, preko noći se sve promenilo. Odjednom, počela sam da biram blage ukuse, prešla sam na maslinovo ulje, dala sam prednost zelenišima, barenom i grilovanom mesu… Nedavno sam uradila test intolerancije na hranu. Ispostavilo se da imam zdrav organizam i da se pravilno hranim, samo je potrebno da smanjim obroke, što sam i učinila.

 

Da li nekada držite dijetu?
Naravno, pogotovo kada se vratim iz Grčke, gde sa verenikom uživam u ukusnim obrocima u divnim restoranima. Moram reći i to da sam uvek znala kada treba da prestanem da mršavim. Jednostavno, imam ženstvenu građu, pa i kad izgubim nekoliko kilograma, ostaju obline od kojih ne želim da pobegnem.

 

Možete li nam otkriti tajnu vaše omiljene dijete?
Reč je o dijeti koja je bazirana na jednoličnoj ishrani, a za dvanaest dana gubi se pet do sedam kilograma.
1.dan Makarone barene na vodi, bez soli
2.dan Barena riža
3.dan Bareni krompir
4.dan Kremenadle s kojih se skinu masni delovi, pripremljene na teflonu
5.dan Belo pileće meso, bareno ili pripremljeno na teflonu
6.dan Biftek
7.dan Barena ćuretina
8.dan Jogurt, ceo dan
9.dan Salata (krastavac, paprika, paradajz), začinjena limunom
10. dan Bareno povrće (karfiol, šargarepa, tikvica)
11.dan Ponovo neka salata
12. dan Čokoladna torta

 

Odakle crpite pozitivnu energiju koje, čini se, imate u izobilju?
Ako sam zdrava i prava, ne vidim razlog da budem nezadovoljna i namrštena. Život je pun stresova i problema, ali ih treba savladavati u hodu, bez previše drame. Kada me sustigne neka zaista velika nevolja, osamim se i u miru razmislim o svemu. Ima dana kada sam umorna i iscrpljena. Tada ostanem kod kuće u pidžami, čitam knjigu, gledam TV program, dremam… Sutradan sam kao nova. U horoskopu sam škorpija, a one – poznato je – imaju moć brze regeneracije.

 

Kako glasi vaš recept za sreću?
Život je jedan i u njemu treba uživati. Bavite se poslom koji volite, jedite ono što želite, okružite se ljudima koje volite i uvek budite nasmejani – bez obzira na sve.

 

Eva Čubrović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.