Categories Lice

Uticaj menopauze na kožu i njena nega

Hormonsko starenje i menopauza predstavljaju veliku promenu za kožu. Do ovog stanja dolazi kada jajnici prestanu da proizvodejajne ćelije i nivo hormona počne da opada, obično u periodu između 45. i 55. godine, ali se može javiti i pre i posle tog perioda.

Foto: Guliver/Getty images
Foto: Guliver/Getty images

Nakon 50. godine, delovanje hormona je usporeno. Tada se u nekim slučajevima mogu javiti pojave u obliku napada vrućine, nesanice i laganog povećavanja telesne težine. Promene hormonskog delovanja takođe utiču na način starenja kože, njenu gustinu i elastičnost.

Hormoni, koji štite i održavaju kvalitet kože, više nisu dovoljno efektni. Estrogen obavlja osnovnu funkciju održavanja elastičnosti, a budući da u ovoj fazi njegov nivo radikalno opada, dolazi do isušivanja i opuštanja kože. Istovremeno, povišen nivo progesterona, u odnosu na estrogen, može dovesti do pojave akni.
Ipak,koža uz odgovarajuću negu može očuvati mladalački izgled. Dobro raspoloženje žena često je povezano sa dobrim izgledom, pa je neophodno voditi računa o starenju kože i njenoj nezi.

VICHY_DAILYCARE_NM NEOVADIOL JPG

Dozvolite sebi da zastanete. Uživajte u sadašnjem trenutku, prihvatite vreme i situaciju u kojoj se nalazite. Neophodno je da odvojite vreme za sebe i posvetite ga nezi svog lica i tela.

Obratite pažnju na kozmetičke preparate koje koristite i shodno tome izbegavajte one koji uklanjaju višak masnoće, te ih zamenite blažim sredstivima koja imaju za cilj isključivo eliminisanje nečistoće sa kože.

U ovom periodu života bilo bi dobro da izbegavate bilo kakve preparate na bazi alkohola koji dodatno isušuje kožu.

getty 2

Laboratorije Vichy su kreirale negu u vidu kompenzacione kozmetike koja obnavlja mladalački izgled kože i deluje na tri vidljive posledice menopauze na koži: osećaj gustine, preoblikovane crte lica i blistavost tena. Kompenzacioni kompleks Neovadiol predstavlja generaciju kozmetike koja, jedinstvenim i pažljivo odabranim aktivnim sastojcima u obliku kozmetičkog kompleksa, uz dva proizvoda u obliku napredne obnavljajuće dnevne nege i naprednog obnavljajućeg koncentrata, koži vraća mladalački sjaj.

Nije potrebno da krijete svoje godine i bežite od prirode. Menopauza je sastavni deo života svake žene. Volite sebe, svoje telo i svoju kožu. Budite zadovoljne iznutra i samosvesne, a tada ćete, uz pravu negu, blistati ne samo iznutra, već i spolja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA