Mejkap savet: Zlatna senka za svaki ten

by | januar 29, 2021
zlatna senka za oči

Sasvim dovoljno razloga da ovom mejkap trendu pružite šansu! Zlatna senka za oči jednostavno pristaje svima.

Zlato je simbol bogatstva i luksuza. Ova boja pronašlo je svoje mesto i na kapcima. Bez obzira na to što njen intenzitet varira, zlatna senka – iz sezone u sezonu – gotovo je „ustaljena tema“. Dan zaljubljenih može biti savršena prilika da se odvažite, te prigrlite ovaj mejkap trend. (Pročitajte i: Mejkap trend za 2021: Fokus je na očima )

Uskladite nijansu zlatne sa bojom tena i očiju

Ukoliko vam je koža svetla, posegnite za svetlijim nijansama zlatne senke. Ako ste vlasnica maslinastog tena, opredelite se za tamnije, tonove starog zlata.

Članak se nastavlja posle reklama

Isto pravilo na snazi je i kada je o boji očiju reč. Ukoliko su one tamnije, okrenite se tamnijim nijansama zlatne – tako ćete istaći pogled. Svetle oči uparite sa svetlijim zlatnim tonovima. Na tržištu je zaista obilje različitih nijansi, te verujemo da vam pronalaženje one adekvatne zaista neće predstavljati problem.

Zlatna senka za oči prikriva umor

Osim što je savršena i za dnevna i za večernja izdanja, dodatni benefit zlatne senke svakako je i to što prikriva umor i osvežava pogled. Dva su načina da to postignete:

Mejkap savet br 1:

Na pokretni deo kapka nanesite zlatnu senku sa svetlucavim česticama. Uz donje trepavice povucite tanku liniju belom svetlucavom olovkom, pa je osenčite prstima. Potom nanesite maskaru.

Članak se nastavlja posle reklama

Majekap savet br 2:

Nanesite zlatnu senku uz donje trepavice i blago je osenčite prstima. Na kompletnu površinu gornjeg kapka stavite bež ili senku u boji šampanjca. Na utrašnjem uglu povucite liniju belom sedefastom olovkom, te pređite nežnom prstom. Na kraju, nanesite braon maskaru.

Koliko zlatnih izdanja je u igri?

Članak se nastavlja posle reklama

Mnogo – od onih diskretnih pa sve do upečatljivih, gde je zlatna senka uparena sa još jednom kompatibilnom nijansom senke/olovka za oči, kao i šljokicama – radi još upečatljivijeg efekta.

Zlatna senka za dan

Ako ste mislili da je ovako efektnu šminku teško nositi po danu, prevarili ste se. Šminkeri objašnjavaju da se ovaj trend itekako može uklopiti u autfit spreman za šetnju po gradu ili za kancelariju. Važno je samo da je koristite suptilno.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da je nosite po danu, dovoljno je da zlatnu senku nanesete na sredini kapka. Ova doza sjaja je tako suptilna, a opet tako efektna!

I prozirna, zlatna senka na celoj površini kapka obezbediće blistavost, a savršeno će se uklopiti sa nude tonovima na usnama. Ovakav, diskretan izgled je odličan izbor za kancelariju i svakodnevno nošenje. (Pročitajte i: Prirodni makeup – način šminkanja koji obožavaju svetske zvezde)

Članak se nastavlja posle reklama

Zlatna senka za noć

Uklopiti zlatnu senku u upadljivu kombinaciju čini se lakše, ali uvek morate voditi računa da ne pređete liniju dobrog ukusa. Evo nekoliko načina da zlatnu senku uklopite u upadljivi mejkap za noć.

Šljokice su sjajan način da podignete zlatnu senku na najviši nivo. Jednostavno, nakon što završite šminkanje kapaka, nanesite i šljokice u unutrašnji i spoljašnji ugao oka.

Igrajte na kartu kontrasta! Spoj zlatne senke i kobaltno plave olovke stvara itekako upečatljiv efekat. Sve što je potrebno jeste da kobaltnom olovkom izvedete preciznu liniju u unutrašnjosti oka.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetla olovka naneta na unutrašnji i spoljni ugao oka, može da se upari sa zlatno – bronzanom senkom na kapcima.

Crni ajlajner je i sam za sebe hit sezone. Povucite ajlajnerom tanku liniju tik uz ivicu gornjeg kapka ili  uokvirite ajlajnerom kompletno oko, već prema ukusu, a potom nanesite i zlatnu senku u nijansi koja odgovara vašem tenu. (Pročitajte i: Veliki povratak ajlajnera! Saznajte sve o ovom mejkap trendu)

lepotaizdravlje.rs