Mejkap saveti 40+: Ovako treba da šminkate oči!

Saznajte kako da istaknete lepotu ovim mejkap trikovima!

by | 20 maja, 2022

Ne postoje univerzalna pravila kada je u pitanju 40+ mejkap, pa ipak, kako prelazimo ovu brojku, neke savete ipak treba da poslušamo.

Svako doba sa sobom nosi prednosti i nedostatke, a ulazak u 5. deceniju donosi nam mudrost i samopouzdanje. U ovom periodu već znamo šta želimo, šta nam dobro pristaje, imamo svoj stil i ukus i prihvatili smo sebe sa svim vrlinama i manama.

Kada je mejkap u pitanju, ipak, trebalo bi da se pridržavamo nekih pravila, a evo i kojih.

Mejkap saveti za dame 40+

Svetlucave senke


Iako ove senke nisu „zabranjene“, mejkap umetnici savetuju da ih stavljate na delove kože koji nemaju toliko teksture. Savet je da ih nanosite na kapak, kao i ispod linije obrva.

Naglašavanje očiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TODAY (@todayshow)


Nanošenje svetlijih nijansi u unutrašnji ugao oka čini oči budnijim i mladolikijim. Sledeći put kada budete nanosile hajlajter na jagodice, četkicom nanesite malo i u ugao oka. Primetićete razliku!

Smokey eye u boji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)


Kada pomislimo na smokey eye, odmah su nam na pameti tamne ili srebrnkaste nijanse. Međutim, ovaj način šminkanja ne mora da bude supertaman. Isprobajte ga s bilo kojom bojom! A savet je da, ukoliko imate malo više bora, u potpunosti izbegavate crni smokey eye jer tamne boje dodaju teksturu koži. (Pročitajte i… Vežbe za lice, lagani uvod u četrdesete)

Mačkasti ajlajner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)


Iako imate 40+, to ne znači da ne možete da ponesete mačkasti izgled. Savet je da prilikom nanošenja ajlajnera kraj bude malo kraći. Obratite pažnju na neravnine i popunite ih naknadno. Ukoliko niste vešti s ajlajnerom, iscrtajte liniju senkom za oči, pa zatim pređite tušem.

U balansu je ključ!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)


Cilj je da oči budu u harmoniji s ostatkom mejkapa. Nemojte se šminkati prenapadno. Savet je da koristite kremasta rumenila boje breskve, a da naglasite usne.

lepotaizdravlje.rs Jun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images