Mejkap trend za 2021: Fokus je na očima

by | januar 15, 2021
mejkap trend za 2021

Kada je mejkap trend za 2021. u pitanju fokus će biti na gornjem delu lica, pre svega očima. Svetski vizažisti najavljuju da ćemo nositi jake i upečatljive boje na kapcima. Ujedno, i ajlajner se vraća u upotrebu, kao i maskara u boji.

Kako našminkati oči, a da ispoštujemo trend u šminkanju? Ove godine, akcenat će biti na živopisnim nijansama i nostalgiji. Sve u svemu, dobro proučite ovih šest trendova koje preporučuju vizažisti i bacite se na posao!

 

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je glavni mejkap trend za 2021?

„Umrljane“ usne

Koliko puta ste poželeli nešto više od balzama za usne, a – opet – nešto manje od klasičnog karmina? Ako ste se prepoznali u ovoj priči, trend namerno „umrljanih“ usana kao stvoren je za vas. Poenta je zapravo u nanošenju “mrlje“ boje (nijanse bobičastog voća apsolutno su in) koju ćete razmazati po usnama.

Grafika na očima

Ove godine koriste se linije koje su i dalje jake i oštre, bilo da je reč o klasičnom smokey eyes izgledu ili neobičnim varijantama, poput oštrog poluluka iznad gornje ivice kapka. Vežbajte ruku kako bi vaše linije bile precizne – to je osnovni zahtev. Osim toga, oslonite se na kvalitetan alat – ajlajner s finim vrhom, ili vodootpornu olovku za oči.

Unknown Object

Članak se nastavlja posle reklama

Blistavi ten

Postoji li išta privlačnije od sveže i blistave kože?! I u 2021. ona je potvrdila svoje mesto među vodećim mejkap trendovima. Za kreiranje efekta sveže kože trebaće vam hidratantna, tonirana krema s hranljivim sastojcima i hajlajter koji će vam obezbediti zdravi sjaj.

Ljubičasti kapci

Ova boja uneće vedrinu u svakodnevnicu. Vizažisti se slažu da je ljubičasta  savršen balans između živanog i suptilnog, ali da krajnji efekat zavisi od nijanse koju koristite i „završne obrade“. Još jedan razlog da je ponesete – ona i klasičnom smokey eyes daje neočekivani zaokret.

Članak se nastavlja posle reklama

Tanki ajalajner

Usled haotične situacije, osvrtanje na stare trendove deluje kao uplovljavanje u sigurnu luku. Sledeći put kada se latite ajlajnera, uokvirite pogled tankim linijama, po uzoru na devedesete i Belu Hadid. Na kraju, obavezno zaokružite priču neutralnim sjajem za usne – da bi fokus ostao na očima.

Maskara u boji

Neočekivane nijanse maskare takođe gospodare mejkap scenom. Ne libite se da ih ponesete jer one će, bez sumnje, privući pažnju, a njihovo nanošenje neće vam oduzeti mnogo vremena. Osim toga,  ni maska za lice neće ih moći zaseniti!

Članak se nastavlja posle reklama

Unknown Object

lepotaizdravlje.rsLightFieldStudios/iStock/Getty Images Plus via Guliver