Mejkap za venčanje: Šminkerka Marija Rakazović ima nekoliko efikasnih saveta za buduće mlade!

by | februar 25, 2022
mejkap za venčanje

Mejkap za venčanje – nimalo lak zadatak ni kada je o odabiru, ni kada je o realizaciji reč! Kako bi vam olakšala slatke muke, šminkerka Marija Rakazović podelila je sa nama i vama nekoliko korisnih saveta.

Mejkap za venčanje nije lako odabrati. No, pre nego što pređemo na konkretne savete i predloge wedding lookova, vratimo se osnovama – nezi lica. Bez nje, nijedan mejkap neće izgledati besprekorno, što je osnovni cilj, bez obzira na to da li stajete na ludi kamen ili je po sredi neka druga prilika. Zato, ma koliko bile u gužvi oko priprema za venčanja, nemojte preskočiti odlazak kod kozmetičara, kao i adekvatnu, svakodnevnu negu. Kada su kozmetički tretmani u pitanju, izbegavajte odlazak u salon dan-dva uoči samog venčanja kako biste koži dali vremena da se umiri (ukoliko eventualno dođe do iritacije/crvenila). Na šminkanje dođite sa već sređenim obrvama i nausnicama (takođe, rukovodite se predhodnim pravilom da depilaciju i čupanje obrva uradite nekoliko dana ranije). Verujem da ste već upoznate s tim da postoji usluga šminkanja s dolaskom na vašu adresu, ali – pre nego što je zakažete – dobro razmislite o tome da li to zaista i želite budući da gužva i dolazak gostiju često mogu da stvore nepotrebnu nervozu. Kada je o probnom šminkanju reč, ono je uvek poželjno kako biste „izbegli iznenađenja“.

Mejkap za venčanje: Šta je sve neophodno za besprekoran rezultat?

Kada je o odabir šminke u pitanju, veoma ju je važno uskladiti sa venčanicom, frizurom, bidermajerom, kao i nakitom koji ćete nositi. Primera radi, ako imate romantičnu frizuru i venčanicu, suptilniji nakit i nežniji bidermajer, preporučila bih vam da razmislite i o prirodnijem mejkapu.

Ako se pitate zašto je izgled bidermajera važan za odabir mejkapa, pogledajte sledeće fotografije. Većina fotografija s vašeg venčanja biće napravljena u prvom delu dana tj. dok je bidermajer još uvek uz vas, a koji će se naći na gotovo svakoj slici – često u visini lica.

PROČITAJTE  I…Šminkerka Marija Rakazović: Zašto su veštačke trepavice savršen mejkap saveznik?

Ukoliko se odlučite za nešto jaču šminku i akcenat na očima, razmislite o smokey eye tehnici i ružu u nekoj nežnijoj (nude) nijansi.

Osim toga, oči možete i dodatno naglasiti ajlajnerom i gustim trepavicama.

Prilikom konturisanja lica, izbegavajte oštre i jake konture. Rumenilo je poželjno kako bi se  licu obezbedila dodatna svežina. Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste to da vaš ten, vrat, dekolte i ruke budu ujednačeni, jer svako odstupanje bilo bi vidljivo – kako uživo, tako i na fotografijama.

Sve u svemu, pri izboru adekvatnog mejkapa za venčanje, rukovodite se sopstvenim senzibilitetom, a realizaciju svoje ideje prepustite profesionalnom šminkeru.

 

lepotaizdravlje.rsInstagram