Nanoblejding je novi trend ocrtavanja obrva

by | 19 januara, 2022
Nanoblejding

Nanoblejding je novi način iscrtavanja obrva, koji preuzima primat u bjuti svetu. 

Ono što nam obrve čine licu isto je što bi i dobar kaput učinio zimskom autfitu – sva pažnja je na njemu i temeljna je tačka svakog luka. Baš tako je i u slučaju obrva – utiču na naš pogled, formu lica i celokupni izgled.

Baš zato, unazad par godina, počelo se sve više pričati o obrvama kao jako važnom segmentu bjuti rutine. Sve je više tretmana- od podizanja obrva, preko puder obrva, pa sve do tetovaža i polutrajnog mikroblejdinga. Ali stigla je još jedna polutrajna metoda, koja je najpreciznija dosad.

Nanoblejding- tetoviranje obrva

Riječ je o nanoblejdingu, metodi tetoviranja obrva koja se radi s finim, ultratankim iglicama kako bi dlačice izgledale što stvarnije. Polutrajni pigment postavlja se ispod kože i tako se postiže izgled stvarnih dlačica. Traje duže od mikroblejdinga jer ulazi dublje u kožu. Rok ove tetovaže je oko tri godine, ali vreme trajanja zavisi i o jačini pigmenta, dubini, vrsti mastila, intenzitetu rada i samoj koži pojedinca. Na primer, na masnijoj koži boja može brže da nestane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LV College (@nanoblading)

Pročitajte i… Mikroblejding- sve što ste želeli da znate o ovoj tehnici iscrtavanja obrva

Dok se mikrobeljding najviše preporučuje onima s normalnom ili suvom kožom, nanoblejding mogu da rade osobe svih tipova kože iako će nekima kraće trajati. Svakako, budući da je reč o tetoviranju, proces može biti lagano neugodan, uz popratno crvenilo i otekline. Međutim, otok brzo nestaje, nakon čega je važno tretirati obrve prema upustvima  kozmetičara. Kad prođe početni period nakon tetoviranja, možete biti bez brige o jer vam ih ni znoj ni kiša neće ukloniti obrve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LV College (@nanoblading)

Priredila: Lana Biželj
Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs microgen/iStock/Getty Images Plus via Getty Images