Na jednom mestu: Odgovori na sva vaša pitanja o brazilskoj depilaciji

by | 13 aprila, 2016

Bilo da nikada ranije niste išli na brazilsku depilaciju ili redovno odlazite na takve tretmane, bez obzira na godišnje doba, treba da znate koje sve rizike ona sa sobom nosi i na koje uslove treba da obratite pažnju u kozmetičkom salonu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

PRE DEPILACIJE

Čistoća salona

Dobro osmotrite prostoriju u kojoj se depilirate, higijenu stola i posude u kojoj se nalazi vosak. Ukoliko bilo koja od te tri stavke ne ispunjava vaše osnovne kriterijume, treba da pronađete drugi kozmetički salon.

Priprema kože

Kada je reč o pripremi – najbolje je da se ne pripremate! Nemojte se brijati dve do tri nedelje pre zakazanog termina za depilaciju. Iako će vam delovati da su vam dlačice predugačke, bez brige – manje će vas boleti!

Pročitajte još i… Ovo je najbolja vežba za oblikovanu i zategnutu zadnjicu

Ostale detalje o brazilskoj depilaciji koje morate da znate pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lična higijena

Naravno, ovo je suvišno i pominjati, ali vodite računa o tome da kod sebe imate makar vlažne maramice, pogotovo ako na depilaciju ne idete direktno od kuće gde ste se prethodno istuširali. Takođe, izbegavajte da odlazite na depilaciju tokom ciklusa, jer će sigurno biti bolnija.

Piling kože

Ukoliko nekoliko dana pre depilacije uradite temeljan piling kože, uklonićete sve mrtve ćelije i omogućiti uraslim dlačicama da izađu napolje. Ovo nije obavezan korak, ali svakako će vam koristiti ukoliko se odlučite na tako nešto.

Pročitajte još i… Svetske lepotice otkrivaju tajnu svoje lepote i savete za negu

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

TOKOM DEPILACIJE

Kažite šta želite

Morate zaboraviti na stid i u salonu jasno reći šta želite. Uklanjanje svih dlačica, stilizovanje dlačica u određenom obliku ili nešto treće? Izbor je na vama, a najvažnije je da na kraju iz salona izađete zadovoljni i puni samopouzdanja.

Pripremite se na bol

Nema sumnje da će vas depilacija boleti, ali ipak nije toliko strašno koliko vam možda druge žene prepričavaju. Kako biste ublažili bol i skrenuli misli sa onoga što se trenutno dešava, duboko dišite između dve trake ili ćaskajte sa devojkom koja vas depilira. Takođe, možete je zamoliti da uspori, ali i popiti blago sredstvo protiv bolova pre samog tretmana.

Pročitajte još i… Kosa, koža, nokti: Kako iskoristiti grčki jogurt za negu?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Opustite se

Nema razloga da razmišljate o tome kako izgledate u određenom položaju i da li izgledate dovoljno fit. Takođe, imajte na umu da ste samo jedna u nizu mušterija koje tog i svakog dana prolaze kroz isto ono što i vi.

POSLE DEPILACIJE

Nosite širu odeću

Na dan kada ste se depilirali izbegavajte tesne pantalone, tanga gaćice i sintetičke helanke, jer one mogu da izazovu iritaciju kože i svrab. Idealno bi bilo da nosite šire pantalone od prirodnih materijala, ili suknju i haljinu.

Pročitajte još i… Poznate ličnosti koje imaju svoje kozmetičke linije

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pravilo od dva dana

Tokom prvih 48 sati nakon epilacije izbegavajte intimne odnose, hlor, slanu vodu, UV zrake i slično. Svi oni mogu da izazovu iritaciju i crvenilo, a kožu ćete najlakše umiriti toplim kupkama.

Negujte kožu

U danima nakon depilacije na svakih nekoliko dana uradite blagi piling kože, kako biste sprečili urastanje dlačica i olakšali sebi naredni tretman.

Pročitajte još i… Samo 5 minuta dnevno: 7 dobrih razloga da krenete na trčanje već danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.