Ostavlja li nedostatak sna posledice na koži lica?

by | 24 februara, 2019

Zdrav san utiče na naše zdravlje, lepotu i svežinu, nakon buđenja, ali i na kožu našeg lica. Nedostatak kvalitetnog sna ostavlja brojne posledice na kožu našeg lica, iako često, toga nismo ni svesni. 

U jednom od istraživanja sprovedenom u Velikoj Britaniji učestvovalo je 30 žena, a svrha istraživanja bila je da se utvrdi utiče li nedostatak sna na kožu našeg lica.

Ispitanicama je koža lica ispitivana posle 6 i posle 8 sati sna.Dokazano je da se ispitanicama koje su spavale manje, vidljivost bora povećala za 45%, a crvenilo lica i depigmentacija čak 127%.

San je vreme kada se naš organizam regeneriše i oporavlja od tragova, koje svakodnevan stres ostavlja na njemu. Tokom sna, telo izbacuje toksine iz kože, a kada ne spavamo dovoljno, telo ne dobija dovoljno vremena da obavi ove procese.

Pored toga što utiče na kvalitet kože lica, nedostatak sna utiče i na manjak samopouzdanja. Istraživanja su pokazala da su osobe koje spavaju oko 6 sati dnevno, čak 33% manje privlačne od osoba koje imaju 8 sati zdravog sna.

Pročitajte i…Tridesete-godine u kojima postajemo najbolja verzija sebe

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.