Priča o brendu: Prirodna, ručno rađena kozmetika „Chik“ + darivanje

kozmetika chik

Kozmetika Chik predstavlja sinergiju ljubavi prema prirodi i zdrave, kvalitetne nege.

Kozmetika Chik, bez sumnje, zaslužuje svoje mesto u našem serijalu o prirodnoj kozmetici – Priče o brendu. A ukoliko bi ukratko trebalo da je opišemo, rekli bismo da je ona…

  • Apotekarska, ručno rađena
  • Izrađena od prirodnih sastojaka
  • Na ekološki, strogo kontrolisan i etički način
  • Sa veganskim pristupom zdravlju
  • Za sve tipove kože.

Kada su njeni tvorci – Jasmina i Vahid Sadović – sve ove činjenice stavili pred sebe kao prioritet, znali su i šta žele da postignu – da ljubav prema prirodi i kvalitetnoj i zdravoj nezi spoje u jedno, te da to podele i sa svima onima koji za tim žude. Pažljivo birani sastojci su tu da svakoj koži pruže maksimum, dok se pri izradi Chik kozmetike poštuje i priroda i brine o ekologiji, jer to su životne i profesionalne vrednosti koje su ovom brendu veoma važne, kako nam je u ovom razgovoru i otkrila Jasmina.

Članak se nastavlja posle reklama

Jasmina Sadović, osnivačica brenda

Kozmetika Chik izbliza!

 Kako je počela Chik priča?

Ideja za nastanak Chik kozmetike rodila se upravo u našoj apoteci. Želeli smo da se vratimo korenima nastanka kozmetičkih proizvoda, jer apotekarska kozmetika je nešto kao zaboravljena umetnost. Danas se kompletna kozmetička industrija polako vraća korenima, ručno rađenim proizvodima od prirodnih sastojaka, koji se prave sa ljubavlju.

Članak se nastavlja posle reklama

Koje su osnovne vrednosti vašeg brenda? 

Članak se nastavlja posle reklama

Apotekarska nega kože zasnovana na nauci, bez okrutnosti (nije testirana na životinjama), ekološki prihvatljiva.

Na čemu se temelji njegova filozofija? 

Članak se nastavlja posle reklama

Zahvaljujući našoj bezbednoj i kontrolisanoj izradi, Chik prirodna kozmetika ne sadrži sintetičke sastojke, samo biljke sa svim njihovim blagodetima. U našim proizvodima nalaze se važni elementi, koji su ujedno i jednostavni i složeni, ali veoma značajni za naše ćelije i celokupni organizam.

Članak se nastavlja posle reklama

Kakav je vaš portfolio? Šta sve u njemu možemo pronaći? 

Kreme za lice, tonike, serume, sapune, kao i rolere za masažu lica.

Možete li nam reći nešto više o sastojcima na kojima su bazirane Chik formulacije?

Članak se nastavlja posle reklama

U našim proizvodima među glavnim sastojcima nalazi se:

Plod borovnice Borovnice su bogate vitaminima A, C i E, antioksidantima, za koje se kaže da pomažu u zaštiti kože od oštećenja, a koji doprinose i pospešivanju regeneracije, rasta ćelija, kao i podmlađivanju kože i postizanju prelepog sjaja. Takođe, one su odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje pomažu u regulaciji vlage, dok im visok sadržaj tanina pruža antiseptičke osobine.

Plod maline Maline imaju antiinflamatorna svojstva, što znači da se mogu koristiti za smirivanje upale i hidrataciju. Takođe, maline su prepune esencijalnih minerala gvožđa, bakra i magnezijuma, kao i vitamina B i C. To su prirodni davaoci sjaja koji zaglađuju i učvršćuju kožu i osnažuju njenu barijernu funkciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Ulje semenki grožđa Biohemijska istraživanja pokazala su da ulje semenki grožđa sadrži oligomerne proantocijanidine (inače poznate kao OPC). Ima visok afinitet sa strukturom ćelija naše kože, lako se upija i pomaže u prodiranju drugih sastojaka dublje u kožu. Ostavlja kožu ugodnom i mekom. Ono je poželjni sastojak za oštećena i stresna tkiva. Poseduje regenerativne i restrukturirajuće efekte, omogućavajući bolju kontrolu vlažnosti kože. Učinkovito je i u smanjenju pojave strija.

Resveratrol Resveratrol je supstanca koju određene biljke prirodno luče kada su napadnute. On ima dokazanu sposobnost prodiranja kroz kožnu barijeru i antiejdžing aktivnost. Stimuliše proliferaciju fibroblasta i doprinosi povećanju koncentracije kolagena III. Resveratrol ima afinitet za receptore estrogenskih proteina (i ERa i ERb), doprinoseći tako stimulaciji proizvodnje kolagena I i II.

Članak se nastavlja posle reklama

Koji su vaši najprodavaniji proizvodi?

Kreme iz antiejdž linije, kao i serum za lice.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Uskoro će Chik asortiman biti bogatiji i zašampone za kosu, balzame, mleka za telo, stikove za negu usana i preparate za čišćenje lica.

I, za kraj, kada biste trebali da izdvojite jedan osnovni kozmetički savet za naše čitateljke, on bi glasio…

Zapravo, savršenu kozmetiku veoma je lako napraviti. Potrebno je samo da koristite čiste prirodne sastojke, te da sve radite ručno, kao što mi to činimo. Takvu kozmetiku nećete naći u drogerijama. Jer, industrijski proizvođači koriste zamenske sastojke, supstance koje lepo mirišu i lepo izgledaju, ali ne prodiru u kožu onako kao što to rade prirodni sastojci. Mi nikada nećemo koristiti “dovoljno dobre” sastojke. Sve što stavimo u naš proizvod mora biti najbolje na svetu!

GIVEAWAY!

Kozmetika Chik obradovaće jednu čitateljku poklon-paketom koji sadrži tonik, serum i kremu iz linije koju dobitnica odabere. Više informacija o darivanju potražite 24.3. na našem Instagram profilu.

 

lepotaizdravlje.rsPR