Puder i nega lica: Da li bi trebalo da nosimo podlogu ceo dan

by | novembar 23, 2021
Puder i nega lica

Puder i nega lica – idu li ruku pod ruku i šta se dešava kada puder koristimo baš svaki dan?

Mejkap je često veliki deo naše dnevne beauty rutine, ali ponekad je održavanje zdravlja kože malo komplikovanije nego što isprva deluje.

Kako su se beauty tehnologija i nauka razvijali, mnogi proizvodi su dizajnirani tako da idu iznad prvobitnih kapaciteta i svrhe. Ne samo da im je namena kozmetička, već nude i visok nivo nege. Dakle, mnogi najsavremeniji proizvodi nas ne samo ulepšavaju, već hrane kožu, štite od štetnih UV zraka, zagađenja… Moderne mejkap baze su hranljive, pune antioksidanata, peptida i drugih sastojaka za negu kože.

Puder i nega lica

Ipak, sve gore navedeno ne važi ukoliko izaberete manje kvalitetan puder koji deluje preteško na kožu. Naročito sve pada u vodu ukoliko uveče ne uklonite mejkap na pravilan način. Isto važi i za BB i CC kreme. One u tom pogledu nisu bolje od podloge. Zapravo, sve zavisi od samog proizvoda.

Pročitajte i… Puder, BB ili CC krema – zavisi šta vam je cilj

Tip kože i odabir pudera

Za najbolje rezultate, kada je nega kože u pitanju, izaberite proizvod koji je laganije teksture, ima laganu ili srednju moć pokrivanja. Isto tako, obratite pažnju i na to da sama formula bude odgovarajuća za vaš tip kože.

Na primer, za suvu i problematičnu kožu preporučuju se mat podloge koje sadrže nimalo ili vrlo malo ulja. Ukoliko imate masnu kožu, izbegavajte pudere na kojima stoji „sjajna tekstura“. Osobe s osetljivom kožom trebalo bi da biraju podloge na bazi minerala. Kombinovana koža najviše voli tečne pudere koji sadrže manje ulja, a bogati su glicerinom, hijaluronskom kiselinom i pantenolom.

lepotaizdravlje.rs DragonImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images