Imate preko 30? Evo zašto vam je potreban dermaroler

by | novembar 23, 2020
Roler za lice

Svi bismo voleli da bore sa lica skinemo jednim potezom. Iako je to nemoguće, postoje spravice u čiju moć se zaklinju žene širom sveta, a jedna od njih je i dermaroler, tj. roler za lice. To je mali valjak sa velikim brojem tankih iglica koje pri ulasku u kožu podstiču proizvodnju kolagena i elastina. Ceo postupak je idealan za ublažavanje finih linija i bora, kao i zadebljanja kože. (Pročitaj: Jednostavna pravila za negu zrele kože)

Uz redovno korišćenje rolera ten postaje lep, a koža sjajna. Pored toga, iglice uspešno uklanjaju ožiljke od bubljica i akni, jer prodiru duboko u kožu podstičući njenu regeneraciju.

Roler se koristi za poboljšanje teksture kože i veću apsorpciju preparata za negu. Pre svake njegove upotrebe, na kožu nanesite serum. Veliki broj mikrouboda pokreće mehanizme regeneracije i stimuliše nervne receptore. Roler ima izuzetno tanke iglice, koje ne stvaraju velike povrede tkiva, a mikrooštećenja podstiču rast ćelija. U isto vreme koža postaje bolje prokrvljena i snabdevena kiseonikom.

Članak se nastavlja posle reklama

Roler za lice

Kako se koristi roler za lice?

Ukoliko želite da koristite roler kod kuće, morate razmisliti o veličini igle. Za lice je najbolje upotrebljavati one od 0,3 mm ili manje, jer ukoliko su veće mogu oštetiti kožu. Najbitnije je da povećate količinu seruma ili kreme. Odaberite potpuno prirodan proizvod sa aktivnim sastojcima, koji neće izazvati iritacije. Najbolje je koristiti serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu i peptide. Oni će povećati efekte mikro igle za stimulisanje kolagena, ubrzanje prometa ćelija i smanjenje hiperpigmentacije. (Pročitaj: Hijaluronska, mlečna, voćna? Koja je kiselina najbolja za vaš tip kože?)

Pre upotrebe dermarolera, kožu dobro očistite, zatim uradite piling, posle čega ćete staviti jedan do dva sloja seruma ili kreme na lice. Uzmite svoj derma valjak i lagano prelazite preko kože, vodoravno i dijagonalno. Ne pritiskajte previše i budite posebno obazrivi sa kožom oko usana jer je veoma osetljiva.

Članak se nastavlja posle reklama

serum lepota roler

Posle tretmana rolerom, ranice koje nastaju na koži ostaju otvorene oko sat vremena. Idealno je da tad upotrebite antiejdž preparat koji u sebi sadrži sastojke kao sto su vitamin C, hijaluronska kiselina i oligoelementi. Roler ne smete koristiti ako imate bubuljice i akne ili veoma osetljivu kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon korišćenja rolera, pre odlaska u krevet, izmasirajte lice svojom omiljenom noćnom kremom. Večernja masaža doprineće još boljoj hidrataciji i efektu smanjenja bora. (Pročitaj: Masaža lica koju možete sami da uradite, a koju poznate dame obožavaju)

lepotaizdravlje.rs Neeila/Getty via Guliver