Antiaging makeup: Saveti za šminkanje u skladu s godinama

Kako se mi menjamo u skladu sa godinama, tako bi trebalo da se menja i naš makeup. Zato, uz naše savete, savladajte šminkanje u skladu sa godinama

by | februar 7, 2021
Saveti za šminkanje u skladu s godinama

Šminka je sjajan alat koji nam je uvek na raspolaganju. Malo pudera i maskare može umnogome da popravi izgled na kojem su vidljivi umor i iscrpljenost. Saznajte koji saveti za šminkanje u skladu s godinama mogu da vam pomognu.

Mnoge žene traže rešenje u svojim neseserima i kozmetičkim torbicama kako bi bar malo vratile sat unazad. I tačno je: šminka može da učini da delujemo mlađe. Ali, može se desiti i suprotno ukoliko ne koristimo prave tehnike. Prema šminkerki i holističkoj terapeutkinji Eli Gil, trik je zapravo da prihvatimo svoje godine, a ne da se borimo protiv njih.

– Trudim se da umesto izraza antiejdžing koristim reč ageless i da ohrabrujem svoje klijentkinje da usvoje pozitivan stav prema procesu starenja. Neke od mojih najlepših klijentkinja imaju preko 60 godina i sjajan su primer da možemo lepo da starimo. Većina njih živi zdravim i izbalansiranim životom i to se ogleda i na njihovoj koži –  kaže Eli.

Članak se nastavlja posle reklama

Evo njenih saveta, čiji je cilj da se osećamo najbolje što možemo – bez obzira na godine. (Pročitajte i: Šminkerski trikovi za žene starije od 40 godina)

Saveti za šminkanje u skladu s godinama

Ten

Savetujem i podržavam zdrav život u svim segmentima, pa predlažem i korišćenje prirodnih preparata za negu kože. Svakodnevno čistite i hidrirajte svoju kožu, a primenite i jednostavne masaže lica, kad god ste u prilici.
Na tržištu je sve više podloga koje sadrže prirodne hranljive sastojke vrhunskog kvaliteta. Kako starimo, tako se naša koža suši, pa je preko potrebno da postanemo svesni toga šta zapravo na nju nanosimo. S druge strane, teška baza čini kožu beživotnom, pa dolazimo u situaciju kad je primetnija podloga nego sama koža.
Moj favorit kada je podloga u pitanju jeste brend Vapour. Između ostalog, sadrži ulje semenki kamelije, pčelinji vosak i tamjan. Volim da nanosim laganu bazu poput ove i da potom korektorom prekrijem podočnjake ili crvenilo. Predložila bih korektor s mat finišem. Oni sa sjajem skreću pažnju upravo na ono što želimo da prikrijemo. Osim toga, mat korektori bolje prekrivaju crvenilo.

L&Z predlaže: Tečni puder Dr. Hauschka.

Članak se nastavlja posle reklama

Oči

Jedna od najvećih mejkap grešaka koju primećujem kod žena svih generacija jeste korišćenje crnog ajlajnera ispod očiju. Taj način šminkanja vizuelno smanjuje oči. Predložila bih da se ta tehnika obavezno zaobiđe, a da se iznad linije oka, što bliže trepavicama, povuče linija svetlosmeđe boje (umesto crne). Predlažem i korišćenje uvijača za trepavice pre nanošenja maskare. To zvuči jednostavno, a zaista čini ogromnu razliku i „otvara oči”. Vredi investirati u dobar ajlajner ili krejon. Meni se dopadaju senke za oči i krejoni marke Kjaer Weis.

L&Z predlaže: Olovka za oči Sante i mono senka za oči Silky Rose, Alverde.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne

Još jedna klasična greška koju sam primetila kod svojih klijentkinja sa zrelijom kožom jeste to što nastavljaju da kupuju ruževe istih nijansi koje su koristile i pre trideset godina. To je navika, više nego ljubav. Zašto ne biste eksperimentisali s različitim nijansama sledeći put kada budete u prilici da odete u kupovinu? Ili daunloudujte prethodno neku od mejkap aplikacija, pa se poigrajte bojama! U svojoj kolekciji imam desetak različitih nijansi ruževa i svaki od njih dramatično menja stajling na najjednostavniji, a najefektniji mogući, način. Lip2cheek je sjajan ruž za različite prilike, a i može se upotrebiti i kao rumenilo. Lako se nanosi i hidrira kožu. S druge strane, francuski prirodni beauty brend Absolution Cosmetics ima ruževe koji su dugotrajniji. Onaj koji posebno volim zove se Le Satin Christophe Danchaud.

Članak se nastavlja posle reklama

L&Z predlaže: Voćni ruž 010 Nude Infusion, L’Occitane.

Pročitajte i: Makeup artist objašnjava: Kako šminkom postići savršen ten?

Članak se nastavlja posle reklama
ValuaVitaly /Getty Images.