Sjaj na licu: Evo kako da ga postignete u pet koraka…

by | oktobar 14, 2021
sjaj

Naglašeni sjaj poseban je akcenat na licu, a tako vam je blizu – na pet koraka. Samo pratite naš vodič!

NAGLAŠENI SJAJ – KORAK PO KORAK

KORAK 1: Nega, pre svega!

Na početku, najvažnije je da ne izgubite iz vida tip svoje kože. Ukoliko je ona masna, upotrebite prajmer ili toner za kontrolu produkcije sebuma (Naš predlog: OleHenriksen Balancing Force™ Oil Control Toner) Nanesite ga na pamučnu blaznicu, a potom utapkajte u očišćenu, suvu kožu lica. Za postizanje svežeg izgleda, koristite produkte koji reflektuju svetlost, a ne maste kožu. S druge strane, ako je vaša koža suva, primena sedefastih preparata rezultiraće neujednačenom teksturom. U tom slučaju, najpre nanesite kvalitetnu podlogu, kao što je serum s hijaluronskom kiselinom (Naš predlog: Vichy Minéral 89 dnevni booster za snažniju i puniju kožu), ili laganu gel-kremu koja savršeno hidrira kožu, a koja se brzo apsorbuje.

KORAK 2: Prvi sloj sjaja

Blistav izgled može se ostvariti primenom dva proizvoda iz kategorije luminizera. U ovoj fazi nanesite prvi takav proizvod – sedef prajmer – koji je zapravo baza za nanošenje tečnog pudera, tonirane ili BB kreme na kompletnu površinu kože lica, čak iako ste u prethodnom koraku upotrebili prajmer koji upija masnoću.

KORAK 3: Intenzivirajte rezultat!

Nanesite mejkap podlogu. Zatim dodajte malo rumenila na jagodice i razmažite ga dijagonalno – prema slepoočnom delu. Topli tonovi, poput kajsije i breskve, naglasiće sjaj kože. Ona će brže upiti tečni mejkap i onaj u kremama, a izgled lica biće prirodniji na svetlosti. No, ukoliko imate masnu kožu, proizvodi u prahu biće bolja opcija, budući da se ova forma duže zadržava na koži.

Pročitajte i… Kako da napravite smuti za sjaj kože? Imamo pravu formulu!

KORAK 4: Vreme je za drugi luminizer

Luminizeri sa zlatnim ili bronzanim tonom (hajlajteri) dostupni su u formi praha i kreme, a sadrže čestice sedefa. Međutim, za razliku od prethodnih generacija ovih proizvoda, novi luminizeri ne kreiraju intenzivan svetlucavi efekat, već mnogo suptilniji sjaj. Danas, zahvaljujući primeni novih tehnologija, ovi mejkap proizvodi omogućavaju mnogo prirodniji izgled. Krupnije čestice minerala ili sedefa mogu vizuelno da uvećaju i pore i bore. No, novi proizvodi sadrže mnogo sitnije čestice, a neki od njih samo hidrirajuće materije. Ove formule idealne su za dan, a mejkap u kamenu, kao i onaj u prahu, za večernje izlaske i – Instagram!

KORAK 5: Prirodni finiš

Utrljajte drugi hajlajter u istaknute delove – jagodice, luk obrva, duž nosa, iznad linije gornje usne, kao i u vrh brade. Tako ćete naglasiti strukturu kostiju vašeg lica. Ako koristite hajlajter samo na jednom delu, npr. samo na jagodicama, to će rezultirati neprirodnim efektom. Stavite malo hajlajtera na vrh prsta i pritisnite ga na deo koji želite. Na ovaj način izbeći ćete narušavanje ostatka mejkapa na licu. Iz istih razloga, za nanošenje pudera upotrebite široku (lepezastu) četkicu, jer se na njenim vlasima ne skuplja previše praha.

lepotaizdravlje.rs Alex Butko/iStock via Getty Images, PR