Categories Šminka

Sara Jo: “Šminka je za mene poseban vid umetnosti”

Poznata po neverovatnoj energiji na sceni i jedinstvenom stilu koji podrazumeva hrabro eksperimentisanje sa različitim frizurama i načinima šminkanja, Sara Jo je odavno stekla status ikone stila. Ona je uvek dosledna sebi i ne plaši se da isproba svaki look koji zamisli, bilo da je u pitanju tirkizna kosa ili plavi karmin. Uzor je mnogim devojkama, kojima ličnim primerom dokazuje da mogu da iznesu i nešto što se drugima čini neobično, jer pravila su tu da bi se kršila!

Upravo zbog toga, Sara Jo bila je idealan izbor za zaštitno lice nove Mark linije proizvoda, koju je Avon kreirao kako bi motivisao devojke da pokažu neustrašivost i eksperimentišu sa šminkom, igrajući se različitim tehnikama, bojama i teksturama poput pravih umetnica.

Kako pronalaziš inspiraciju za novi stajling?

Česte promene i preuzimanje rizika me pokreću, verujem da svi treba makar povremeno da izađemo iz svoje zone komfora i tražimo nove načine da se izrazimo. Uz pomoć odeće, frizure i šminke možemo da pokažemo svoj stav, svoju ličnost, ono što nas čini jedinstvenim. Lično, odluke o stajlingu često donosim u poslednjem trenutku, inspirisana muzikom, atmosferom, emocijama… Bitno mi je da se osećam dobro i da verujem u svoj izbor, ne volim slepo da se pridržavam trendova i ustaljenih pravila.

Šta bi savetovala devojkama koje se plaše negativnih komentara na račun neobičnog stajlinga?

Jedina osoba kojoj treba da dozvolite da utiče na vaš izgled ste vi! Kada jednom prestanete da brinete o tome šta drugi ljudi misle o vama, dobijate slobodu izražavanja koja je neprocenjiva. Svaka od nas je jedinstvena, i ne treba da se plašimo da to i pokažemo stajlingom koji je svojstven našoj ličnosti. Upravo tom temom je inspirisana i nova pesma koju sam snimila u saradnji sa kompanijom Avon. Pesma se zove “Posebna” i ima za cilj da inspiriše žene da budu jake, hrabre i da se drže zajedno, jer tako mogu da postignu sve što zamisle.

Da li voliš sama da se šminkaš ili radije prepuštaš to profesionalcima?

Iako moj posao podrazumeva da su za scenski make-up uglavnom zaduženi profesionalni šminkeri, ja najviše uživam u tome da se bez žurbe sama našminkam. Šminka je za mene poseban vid umetnosti i kada imam vremena, u stanju sam da se satima igram različitim nijansama i teksturama senki, karmina, maskara i olovaka. Zbog toga sam bila presrećna kad sam dobila priliku da budem zaštitno lice Mark linije, koja upravo ima za cilj da motiviše devojke da svoje lice doživljavaju kao slikarsko platno na kojem će pokazati kreativnost. Mark proizvodi su vrlo pigmentisani, tako da su idealni za sve devojke koje vole smeliji make-up.

Kakav bi make-up preporučila devojkama koje žele jednostavan, a upečatljiv look?

Sa mačkastim ajlajnerom neće pogrešiti, uz obaveznu maskaru koja će dati pogledu dozu zavodljivosti. Dopada mi se nova Spectralash maskara iz Mark linije, koja zahvaljujući posebno osmišljenom aplikatoru omogućava potpunu kontrolu nad volumenom trepavica uz tri podešavanja za različite intenzitete gustine.

Takođe, ruž je definitivno moj omiljeni make-up proizvod, uvek imam nekoliko nijansi u neseseru jer potpuno mogu da transformišu ceo look. Zahvaljujući tome, u par poteza mogu da prilagodim dnevni stajling večernjem izlasku, bez promene odevne kombinacije. Mark Plump It ruž je odličan izbor jer daje usnama dodatnu punoću, a izbor nijansi je veliki.

Mark proizvodi premijerno će biti predstavljeni u Avon brošuri koja važi od 2. marta, kao i na veb sajtu www.avon.rs, a biće dostupni i u svakoj sledećoj brošuri uz česte novitete koji idu u korak sa svetskim trendovima. Otkrijte najvrelije make-up tajne, saznajte beauty trikove Sare Jo i pridružite se Mark pokretu koji okuplja ljubiteljke smelih trendova!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA