7 tajni za negu kože u koje se kune Sofija Vergara

by | oktobar 21, 2020
Sofija Vergara

Pored toga što je angažovana kao član žirija popularnog šou programa, Sofija Vergara se bavi glumom i dizajniranjem garderobe. To podrazumeva česte javne nastupe, a samim tim njena koža mora biti zdrava i negovana. 48-godišnja glumica ne krije da pažljivo brine o svom tenu i da u kući ima pun ormar kozmetičkih proizvoda koje koristi.

– Više nego u popravku bilo čega, verujem u preventivu. Kada se lice opusti i nabora, to je to. Ne postoji krema koja će vam pomoći. Dakle, najvažnija je preventiva.

Koja su to pravila kojih se Sofija Vergara pridržava kada je reč o nezi kože? (Pročitaj: One su dokaz da je život u pedesetim fenomenalan)

Članak se nastavlja posle reklama

Preferira umirujuće proizvode 
Sofija tvrdi da je rozaceu razvila u odraslom dobu, zbog neprestanog boravka pod jakim svetlima TV reflektora. Sa takvim stanjem borila se nekoliko godina, a onda je shvatila da svoju kožu mora tretirati kao osetljivu. Sada izbegava bogate kreme i ulja, kao i neproverene maske i pilinge. Oslanja se na nežna sredstva za čišćenje kože i uklanjanje šminke.

Čuva se štetnih UV zraka i uvek nosi šešir
Glumica ističe kako je krema za sunčanje najbolji antiage proizvod. Pored toga, ne izlazi napolje bez šešira, a u kolekciji ih ima više od 30. Svoju kožu ne izlaže štetnim zracima, već koristi sprej i kreme za samopotamnjivanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Članak se nastavlja posle reklama

Koristi biljna ulja 
Vergara kaže da nakon večernjeg tuširanja na kožu nanosi ulje nevena. Ono je dobro za osetljivu kožu jer je umiruje. Ponekad telo namaže kokosovim uljem, nakon čega se umota u najlonsku foliju. (Pročitaj: Kokosovo ulje – spas za kožu ili izvor problema?)

 Sofija Vergara poštuje ova pravila

Vodi računa o ishrani
Lepa glumica konzumira mnogo povrća, vode i zelenog čaja. Pred spavanje, u čaj od kamilice dodaje kašiku kolagena u prahu. Ona smatra da je hidratacija najvažniji deo svake beauty rutine.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Ne preteruje sa kremama za lice
Povremeno koristi kozmetiku sa retinolom i vitaminom C.

Članak se nastavlja posle reklama

Svoju prirodnu lepotu ističe šminkom
Sofija Vergara ne eksperimentiše previše sa bojama, već se drži onoga što zna da joj pristaje. Preferira smeđe, zlatne i bronzane tonove, a izbegava sive i ružičaste.
– Ne volim da izlazim bez karmina, rumenila i maskare, čak ni ne razmišljam o tome. To je za mene nešto što se podrazumeva, kao pranje zuba.

Dan uvek završava sa čistim licem
Svake večeri šminku skida mekim, neabrazivnim morskim sunđerom koji menja jednom nedeljno, a zatim koristi blagi sapun. (Pročitaj: Vodič za čišćenje četkica i sunđera za šminkanje)

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram