Svetlucavi mejkap: Evo kako da ga nosite…

by | 6 decembra, 2021
svetlucavi mejkap

Svetlucavi mejkap može vam uliti osećaj nove snage i optimizma, a savršen je izbor u prazničnoj sezoni. Otkrivamo vam kako da vaše lice, telo, nokti i kosa zablistaju.

Svetlucavi mejkap nesumnjivo će probuditi taj pomalo zaboravljeni osećaj posebne prilike, učiniti nas atraktivnijim i popraviti nam raspoloženje. Ipak, svetlucavi izgled nije rezervisan samo za senku za oči. Postoji širok raspon mogućnosti koje će nam pomoći da privučemo pažnju i ostavimo pozitivan utisak na druge. Ovo su neke od njih…

Svetlucavi mejkap: od lica do sjajnih efekata u kosi

Lice – u prvom planu

Gliter može da posluži za kreiranje glamuroznog, ali i vrlo suptilnog izgleda. Sedefaste senke možete naneti samo u unutrašnji i spoljašnji ugao oka, zahvaljujući čemu ćete postići efekat krupnijih i odmornijih očiju. Takođe, glitere možete naneti i direktno na kapke. Utapkajte jagodicom prsta sedefastu senku na kapak i u trenu ćete ostvariti party look. Za još suptilniji efekat, dodajte sloj glitera ili zlatne senke samo na liniju koju ste izvukli ajlajnerom. Nanesite ajlajner, a potom preko njega i tanak sloj prozirnog laka za trepavice. Pre nego što se lepak osuši, pažljivo utisnite gliter ili zlatnu senku u prahu na ovu liniju i potrudite se da to bude što bliže ivici trepavica. Potom nanesite maskaru u nekoliko slojeva.

Za naglašavanje jagodice, nanesite gliter samo na najviše delove lica. Gliter uvek nanosite gustom i ravnom četkicom. Što je četkica gušća i čvršća, i nanošenje će biti preciznije.

Na kraju, namažite usne ružem u omiljenoj boji, a preko njega stavite sloj sjaja za usne s gliterom. Još jedna opcija: zlepite komadiće zlatne folije na vrh gornje usne – da biste istakli oblik usana.

PROČITAJTE I… Mejkap savet: Zlatna senka za svaki ten

Neka vaše telo zablista!

Nanošenje finog glitera na ramena, potkolenice i druge delove tela koji su izloženi svetlosti može biti superseksi. Zato, obavezno isprobajte gliter ulje. Ako ste toplije obučeni,namažite dekolte i ključnu kost – tako ćete istaći konture tog dela tela. Poslužite se gliterom u formi hidratantne, mirisne vodice, koja ne ostavlja tragove na odeći.

Posegnite za metalik lakovima

Metalik lakovi za nokte idu praktično uz sve, jer se smatraju neutralnim izborom. Pored toga, ovaj tip laka je i trajniji i otporniji na krzanje. Upotrebite metalik lak kao što biste i svaki drugi. Ako želite naglašeniji svetlucavi efekat, izaberite lak sa gliterom. Šanse su još veće da će se duže zadržati na noktima od regularnog laka. Ako nanesete bezbojni lak u završnom sloju, produžićete trajanje gliter laka za još nekoliko dana. Što se tiče nanošenja, tapkajte lak po noktu, umesto da povlačite poteze od korena do vrha, jer će se tako gliter samo nejednako grupisati na površini. Primena ove metode sprečiće zadržavanje laka na noktima u previše debelom sloju. Nanošenje osnovnog sloja, odnosno baze za lak, mudar je potez, jer će kasnije olakšti uklanjanje laka.

Dodajte malo sjaja i u kosu

Ključna stvar jesu umerenost i strategija nanošenja. Za suptilan efekat, dodajte glitere samo na razdeljak, ili na krajeve pletenice. Izbegavajte glitere u spreju, jer tako svetlucave čestice obično završe na odeći, a mogu i da se prenesu i na sve što dotaknete. Umesto toga, koristite gliter u formi gela i nanosite ga četkicom.

 

 

lepotaizdravlje.rs kobrin_photo, marigo20/iStock via Getty Images