Ukoliko vam je koža tela izrazito suva, evo na koji kozmetički sastojak treba da se oslonite…

by | novembar 30, 2021
koža

Suva koža tela zahteva specifičnu negu, posebno tokom hladnog perioda godine, kada je sklona dodatnom isušivanju. Odlučujući faktor u efikasnosti njenog tretmana svakako je odabir odgovarajućih preparata za negu. Eksperti preporučuju upotrebu onih baziranih na urei, poput Eucerin Urea Repair Plus parfimisanog losiona sa 5% uree i Eucerin Urea Repair Plus kreme za ruke sa 5% uree. Evo i zbog čega…

Izrazito suva koža prouzrokuje osećaj zatezanja, crvena je, gruba je, peruta se i svrbi. Ona gubi sposobnost da veže vodu i spreči njen dalji gubitak. Upravo zbog toga, posebno tokom jeseni i zime, neophodno je staviti akcenat na hidrataciju kože. Stručnjaci se slažu da ona treba da uključuje kombinaciju sastojaka koji ujedno hidriraju kožu i nadoknađuju izgubljene lipide – zbog ponovnog uspostavljanja prirodne, barijerne funkcije kože i sprečavanja daljeg isušivanja. A, prema naučnim podacima, urea predstavlja zlatni standard u tretmanu suve kože.

SUVA KOŽA I UREA KAO ODGOVOR NA NJENE SPECIFIČNE POTREBE

Zbog čega izabrati baš preparate na bazi uree?

Ovaj sastojak efikasan je na dva fronta. Kao prirodni, vlažeći faktor, urea vezuje vodu u spoljašnjim slojevima kože. Takođe, podržava proces deskvamacije, odnosno ljuštenja kože – prirodan proces kojim ona odbacuje mrtve ćelije. (Imajte u vidu da je zdravo ljuštenje kože povezano sa glatkom kožom.) Urea je još efikasnija u kombinaciji sa drugim vlažećim faktorima i lipidima. Istraživanja pokazuju da kombinacija uree sa ceramidima, prirodnim vlažećim faktorima i glicerolom pokazuje značajno bolji efekat od onog koji ona ispoljava samostalno.

Oslonite se na njih!

Naučnici iz Eucerin tima prvi su efikasno formulisali dermo-kozmetičke preparate sa ureom i danas poseduju preko 25 godina iskustva u formulisanju proizvoda za negu kože koji sadrže ovaj sastojak.  Zato vam predlažemo da se ove jeseni/zime oslonite na preprate iz  Eucerin Urea Repair Plus kolekcije, koji sadrže ureu u procentu od 5, 10 ili 30 odsto, kao i lipide – tačnije ceramide – koji jačaju zaštitnu funkciju kože i sprečavaju gubitak vlažnosti. Posebno izdvajamo naredna dva…

Eucerin UreaRepair Plus parfimisani losion sa 5% uree

Sigurno vam je već poznato da određeni parfemi koji ulaze u sastav preparata za negu mogu da prouzrokuju pojavu alergija. No, to nije slučaj s Eucerin®UreaRepair Plus parfimisanim losionom sa 5% uree! Naprotiv, on sadrži sastojke koje prijaju koži, dok je istovremeno umiruju. Specijalno formulisan da pruži olakšanje suvoj koži i zadovolji sve njene potrebe – uz blag, prijatan miris – ovaj losion pogodan je i za osobe sa osetljivom kožom. Nakon njegove upotrebe, svrab, zategnutost i crvenilo su umireni, a koža intezivno hidrirana, nežna i blago mirisna.

PROČITAJTE I… Prirodna hidratacija kože: Ove namirnice verovatno već imate u kuhinji

Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke sa 5% uree

Koža ruku izloženija je spoljašnjim agresivnim uticajima nego koža na bilo kom drugom delu tela. Ako tome dodamo i često pranje ruku, upotrebu sapuna i ostalih hemikalija, jasno je zbog čega ona često „plaća danak“, te postaje suva, upaljena i sklona perutanju. Bazirana na urei, ceramidima i ostalim prirodnim, vlažećim faktorima (PVF), Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke sa 5% uree klinički dokazano trenutno ublažava simpotome suve kože ruku i intenzivno hidrira onu veoma suvu, grubu i zategnutu, čak i nakon učestalih pranja. Jača prirodnu, barijernu funkciju kože, čineći kožu hidriranom i do 48 časova. Pogodna je za osobe sa kserozom, dijabetesom i zrelom kožom.

 

lepotaizdravlje.rsPR