Žene prave 4 greške kada nanose senku na oči. Jeste li među njima?

by | decembar 30, 2016
Piše: Mina Stamenković, novinarka portala "Lepota i zdravlje"

Piše: Mina Stamenković, novinarka portala „Lepota i zdravlje“

S obzirom na to da nam je novogodišnja noć na pragu i da nikako ne možemo da dočekamo da sat otkuca ponoć, trebalo bi da se već sada pozabavimo time i pokušemo da ne napravimo greške, koje će nam u najdivnijoj noći u godini zadavati glavobolje.

Senka, maskara, ajlajner – to su proizvodi bez kojih nijedna dama jednostavno ne može da izgura dan, a kamoli ovu posebnu noć.

Danas ćemo se pozabaviti senkama i želimo da uz pomoć ovih koraka ne dozvolite sebi greške i u godinu koja je pred nama uđete besprekorno našminkani.

U ovim stvarima mnoge dame greše:

Retko stavljate bazu?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Znate li ono kada nanesete senku na kapak i kada se na kapku primeti svaki nabor? To se dešava jer prethodno niste naneli bazu, podlogu koja će „vezati“ senku za sebe.

Dakle, pre nanošenja senke, najpre nanesite prajmer ili podlogu koju inače koriste. Naravno, kao prva pomoć može da posluži i korektor ili puder. Senka će na taj način duže trajati, a ovo je naš izbor:

Color Trend Picture Perfect Face Primer

Foto: avon.uk.com

Foto: avon.uk.com

 

Pročitajte i… Konačno su prošlost! Zahvalne smo jer ovih 5 beauty trendova polako izumiru

Kliknite na sledeću stranicu…

Nanosite previše senke?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

To se uvek primeti. Previše senke nikako nije elegantno i izgleda neuredno. Poznato nam je da u šminkanju važi pravilo da je manje više, pa je uvek lakše dodati, nego skidati ako ste preterali.

Koristite iste boje?

Kada vam rutina uđe pod prste, naročito ako ste pronašli senku koja vam se uklapa uz sve, onda najčešće ne eksperimentišete dalje. Trebalo bi da ponekad unesete neke novine, kako biste svom izgledu pružili potrebnu svežinu.

Naravno, kombinacije boja birajte same u zavisnosti od toga šta ćete obući ili kakva prilika je u pitanju.

Pročitajte i… Savetujemo kako da bez greške odaberete savršen poklon parfem

Zaboravite na nekvalitetne proizvode

Naravno, uvek postoje izuzeci u pravilu jer jeftinije varijante nisu uvek i lošije, ali treba voditi računa da senka ipak bude kvalitetna, što zbog izgleda šminke, što zbog zdravlja vaših očiju.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: