Zadržite preplanuli ten tokom celog leta uz ove jednostavne beauty navike

by | jul 8, 2022
preplanuli ten

Preplanuli ten nije teško duže zadržati uz pomoć ovih saveta!

Nakon godišnjeg odmora obično najviše uživamo u sumiranju pozitivnih utisaka i preplanuloj puti, koju smo tokom toplih letnjih dana dobili, dok smo uživali na plaži uz smirujuće zvuke talasa i omiljeni roman, međutim, nedugo nakon povratka u realnost boja počinje da se spira i bledi, a mi počinjemo da tragamo za najrazličitijim beauty rešenjima, koja će nam pomoći da sačuvamo sopstvenu preplanulu put.

Preplanuli ten i kako ga zadržati

Preplanula put ima mnoge benefite na naš izgled tokom leta, pa nije ni čudo što toliko želimo da ga što duže zadržimo. Preplanuli ten čini da nam koža deluje mlađe i elastičnije, pa samim tim izgledamo vitkije. Nakon sunčanja lice nam je uglavnom čistije, bez akni i  iritacija, a možemo i uživati u svim prednostima prirodnog mae up look-a.

Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, posle nekog vremena, naša koža se regeneriše i menja preplanuli, novim slojem kože, pa vam se čini da vam je boja izbledela, međutim, to nije razlog za očajavanje, jer postoje različiti beauty trikovi, koji će jednostavno i učinkovito sačuvati vašu boju.

Stručnjaci kažu da prirodno tamnoputi ljudi duže zadržavaju preplanuli ten, ali uz adekvatnu negu i onima svetlije puti poći će za rukom da sačuvaju svoju bronzanu boju tokom celog leta.

Da bi kože što duže sačuvala novu boju, potrebno je da je dubinski hidrirate, pa bi najbolje bilo da u periodu kada se sunčate, a i tokom celog leta, kupke zamenite uljima za tuširanje, a mleka za telo uljima za hidrataciju kože, kako bi vaša koža bila što više dubinski nahranjena. Tokom leta, našoj koži je neophodna blaga nega, pa odaberite proizvode koji imaju pH vrednost približnu prirodnoj pH vrednosti kože. Birajte proizvode koji u svom sastavu imaju aloe veru, kako biste kožu umirili i oporavili neposredno nakon sunčanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste što bolje sačuvali svoj ten, tokom leta koristite blage pilinge za telo, jer će nešto agresivniji pilinzi efikasno uticati na uklanjanje površinskog, mrtvog sloja kože, a na taj način i boja će postepeno izbledeti.

4 frizure idealne za plažu

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepotaizdravlje.rs