Zašto je koenzim Q10 važan za kožu?

by | 25 januara, 2022
koenzim Q10

Koenzim Q10, koji čini osnovu formulacije Eucerin®Q10 ACTIVE linije, omogućiće vašoj koži da blista u svim godinama.

Nasuprot tradicionalnom uverenju da se izgled kože u zrelim godinama može predvideti prema izgledu kože majke ili bake, moderna nauka dokazala je da na to presudnu ulogu, čak 90%, ima nega, a ne genetika ili drugi spoljni i unutrašnji faktori. Ipak, ako se u obzir uzme da nasleđe nije samo puka genetika, već da veoma često navike i rutinu nege ćerke i unuke preuzimaju od svojih majki i baka, ovaj odnos donekle se menja. Koliko uticaja na način nege imaju majke ili bake, dokazuje i činjenica da – čak i sada kada na tržištu ima više proizvoda za negu nego ikada – mlade dame kao prvu antiejdž negu često biraju upravo kreme sa mamine police u kupatilu. Nažalost, u većini slučajeva to nije dobar izbor jer u dvadesetim, kada se pojavljuju prvi znaci starenja, i u zrelim godinama koža ima različite potrebe. Ipak, i u odnosu na ovo pravilo, postoje izuzeci. Jedan od njih je Eucerin®Q10 ACTIVE linija, upravo zbog koenzima Q10 koji čini osnovu njene formulacije.

Koenzim Q10: Sve njegove uloge

Koenzim Q10 prirodno sadrži i sintetiše naš organizam. U ćelijama kože, on doprinosi pretvaranju hranljivih materija u energiju, jačajući njihov odbrambeni i regenerativni potencijal. Takođe, koenzim Q10 ima sposobnost da neutrališe slobodne radikale nastale usled delovanja faktora iz spoljašnje sredine, kao što su UV zraci i zagađenje, koji doprinose razgradnji kolagena i elastina. Zahvaljujući tome, naša koža izgleda mladalački sveže i jedro.

Kada nivo ovog koenzima doseže vrhunac u koži?

Negde između 20. i 30.godine, nakon čega koža prirodno počinje da gubi sposobnost sinteze ove supstance. Usled toga, ona gubi i čvrstinu, blistavost i elastičnost, a na njenoj površini pojavljuju se bore.

Preparati koji sadrže koenzim Q 10 preporučuju se kao preventivna i prva antiejdž nega, sa ciljem popunjavanja prvih bora, ali i kao antiejdž nega u zrelijim godinama, posebno ukoliko koža pokazuje znake osetljivosti i izgleda umorno.

Koenzim Q10  u formulaciji antiejdž preparata doprineće vraćanju energije ćelijama, ojačati regenerativne potencijale kože, kao i njenu sposobnost odbrane od oksidativnog stresa.

PROČITAJTE I…Prisustvovali smo predstavljanju unapređene Eucerin® Hyaluron-Filler linije i otkrivamo vam po čemu je ona posebna

Eucerin®Q10 ACTIVE linija kao odgovor na potrebe kože za koenzimom Q10

Eucerin®Q10 ACTIVE linija obuhvata kreme za dnevnu i noćnu negu za sve tipove kože, kao i kremu za negu osetljivog područja oko očiju, a bogata je koenzimom Q10. Nadoknađuje energetski nivo ćelija kože, osnažuje je u borbi sa oksidativnim stresom i podstiče regenerativne procese u koži. Zbog antioksidanasa – vitamina C, E i H, koje sadrže – preparati iz ove linije dodatno smanjuju osetljivost kože i jačaju njene potencijale u borbi sa slobodnim radikalima. Redovnom upotrebom preparata iz  Eucerin®Q10 ACTIVE linije, čija je dobra podnošljivost na koži dokazana kliničkim studijama, koža dobija zdravi sjaj i svežinu, a bore se umanjuju.

INFO PLUS

Tokom januara, u apotekama možete pronaći specijalna pakovanja iz Eucerin®Q10 ACTIVE linije, koja – uz dnevnu kremu koja odgovara vašem tipu kože – sadrže univerzalnu noćnu kremu po upola manjoj ceni. Ponuda je aktuelna do isteka zaliha.

 

lepotaizdravlje.rsPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.