Zimsko cveće za balkon: Imamo tri sjajna predloga!

by | 13 novembra, 2021
Zimsko cveće za balkon

Zimsko cveće za balkon preživeće hladnije temperature, a umnogome će ulepšati vaš životni prostor.

Došlo je vreme kad bi trebalo početi razmišljati o tome koju biljku ili cvet posaditi za naredni period. Slede temperaturni minusi, hladna jutra i noći, a uz sve to čeka nas i vetar, kiša te, verujemo, ubrzo i sneg. Osim veštačkog cveća, koje će biti isto u svako doba godine, na raspolaganju imamo i nekoliko biljnih vrsta, koje veoma dobro podnose hladnoću i idealne su za balkone i terase.

Pročitajte i… Bašta bez bašte – uzgajajte biljke na svom balkonu

Iako cveće za zimu možete pronaći i u mnogim supermarketima, savetujemo vam da posetite i pijace ili cvećare, jer upravo sada je velika ponuda predivnog jesenjeg cveća u raznim bojama.

Zimsko cveće za balkon

Erika

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mondelli Floricoltura (@mondellifloricoltura)

Erika je nazvana kraljicom zime. Ova divna biljka veoma dobro podnosi niske zimske temperature i mraz, nije zahtevna za održavanje, a upravo temperature od 5 do -15°C biće idealne za njen rast. Erika kao dekorativno cveće odlično će izgledati na svakom balkonu zbog predivnih nijansi. Tako možete birati između bele, ružičaste, ljubičaste ili crvene erike – a svaka će na svoj način ulepšati bilo koji prostor. Kada kažemo da nije zahtevna za održavanje, to znači da je dovoljno zaliti je samo jednom u nedelju dana. Pripazite samo da posuda ili tegla u kojoj je držite imate rupice na dnu za što bolju drenažu. I za kraj, veoma je pristupačne cene.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fiori Pirola (@fiori_pirola_mozzo)

Gailardija

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tom Cardrick (@tomcardrickphotography)

Biljka poznata i kao kokarda. Radi se o višegodišnjoj biljci koja raste u različitim bojama. Svojim šarenim cvetovima, posebno kombinacijom crvene i žute, kao i mirisom, uvek je primećena. Jednostavno se uzgaja, kako u dvorištu i na vrtu, tako i u saksijama kao biljka za balkon. Otporna je i može podneti mnoge vremenske uslove pa samim tim dobro podnosi mraz i zimu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Buba&Momo (@buba_and_momo_poms)

Dan-noć

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yuli (@yuli_ana.1)

U pitanju je cveće s kojim jednostavno ne možete pogrešiti. Vrlo otporno, zanimljivog izgleda i predivnih boja – spada među najpopularnije vrtno i balkonsko cveće. Zanimljivo je takođe da ova biljka ne podnosi velike vrućine pa je time idealna za godišnje doba poput jeseni i zime. Može se pronaći u raznim bojama – od plave, narandžaste, crvene, žute, bele… Postoji više sorti, kao i kombinacija boja ovog predivnog cveta. Može podneti temperature do -23 °C, zato budite sigurni da će celu zimu ukrašavati vaš balkon ili terasu svojim divnim bojama!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanya Safronova (@tanyshkamog)

Priredila: Tatjana Zoka

Tekst originalno objavljen na: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsInstagram / @thetravellingapartment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.