Kako da osvežite mali balkon bez mnogo ulaganja?

by | jul 26, 2023
osvežiti mali balkon

Balkon je posebno važan prostor u svakom gradskom stanu i stoga se trudimo da ga opremimo tako da bude udoban i naše antistres mesto. Od pronalaženja savršenog osvetljenja za raspoloženje do kreiranja sopstvene bašte na balkonu, postoji bezbroj načina da svaki spoljašnji prostor učinite svojim. Malo pažnje za detalje (i naravno, naši saveti za stilizovanje!) mogu pretvoriti mali, sivi balkon u vašu sopstvenu oazu.

Saveti za uređenje malog balkona

Evo nekoliko saveta koje treba uzeti u obzir kada preuređujete svoj balkon.

Počnite sa nameštajem: Prva stvar koju ćete verovatno želeti da dodate je nameštaj. Ali zapamtite, sve što stavite na svoj balkon biće izloženo promenama vremena i prirodnim nepogodama. Materijali poput pruća, kovanog gvožđa, tikovine i plastike mogu da podnesu većinu onoga što im majka priroda baca.
Ukrasite biljkama: Sledeće, vreme je da dodate neke stvari koje će pomoći da vaš balkon zablista. Biljke su odlične za ovo. Cveće poput geranijuma i begonije, čvrste biljke poput bambusa i sveže začinsko bilje uspevaju na balkonskoj bašti.
Investirajte u privatnost: Konačno, razmislite da li tražite privatnost u svom otvorenom prostoru. Visoke biljke, puzavica i žbunje mogu vam pomoći da se ogradite od radoznalog komšiluka. Tu su čak i tende, paneli ili paravani od bambusa, trske, drveta…

Do sada ste verovatno shvatili da postoji mnogo ideja za uređenje malog balkona. Spremni da počnete?

Kako osvežiti mali balkon dekoracijom?

Od šarenih akcenata i živopisnog nameštaja do sezonskog rastinja i udobnih detalja, pronađite inspiraciju za dekoraciju balkona.

Dašak boje će uvek osvežiti mali balkon

Nije vam potreban nov nameštaj, niti velika ulaganja. Topli jastučići u omiljenoj boji, rastinje i po koji detalj i vaš balkon će živnuti.

Osvetljenje balkona

Nekoliko dobro raspoređenih led sijalica i po koja aromatična sveća popuno će promeniti štimung na vašem malom balkonu.

Ćilim i prekrivači

Oni instant dodaju udobnost vašem malenom balkonu. Obratite pažnju na to kako pozicionirate ćilim ili birajte tepihe koji su pravljeni za otvorene prostore.

Biljke i rastinje osvežavaju mali balkon

Koliko god da je malen balkon, oživeće onoga trenutka kada na njega iznesete cveće, bilje i rastinje.

Katarzyna Bialasiewitc/iStock/GettyImagesPlus