Kako privući novac i blagostanje: Pomoći će vam Feng šui

by | avgust 16, 2023
Kako privući novac i blagostanje

Sve nas zanima kako privući novac i blagostanje, a drevna kineska tehnika, Feng šui, ima alate kojima nam mogu pomoći u tome.

Feng šui smatra da kada su prostori u kojima živimo i radimo u ravnoteži s prirodom, to pomaže u stvaranju najboljih okolnosti za prosperitet i sreću. Na primer, zamislite drvo. Lokacija drveta čini veliku razliku. Ako je na mestu gde može da primi najviše sunčeve svetlosti i ima najbolje uslove za primanje vode i kiše, onda će drvo cvetati. Ako je postavljeno tamo gde ne može da primi dovoljno svetla, vode i hranljivh materija, onda neće biti dobro. Postoji nekoliko načina na koje možete da radite sa okruženjem svog doma da biste stvorili više prosperiteta, obilja i sreće.

Kako privući novac i blagostanje: Feng šui saveti

Pronađite i aktivirajte oblast bogatstva

Postoji oblast Feng šui Bagua mape, koja se zove Ksun pozicija, koja se odnosi na bogatstvo, obilje i prosperitet. Da biste pronašli svoju oblast bogatstva, stanite na vrata svog doma okrenuti ka unutra. Krajnji levi ugao je oblast bogatstva.

Jedan jednostavan način da aktivirate ovu oblast da biste doneli više bogatstva i sreće je dodavanje živih zelenih biljaka. Biljke predstavljaju element drveta, koji je povezan sa ovim područjem Bagua, kao i za rast i nove početke. Područje bogatstva je takođe povezano sa ljubičastom bojom, tako da možete aktivirati ovu oblast tako što ćete je ukrasiti ljubičastim akcentima. Kristal ametista je odličan način da unesete ljubičastu boju u oblast bogatstva.

Nabavite biljke koje privlače novac

Iako mnoge vrste biljaka mogu biti podrška u oblasti bogatstva, neke su posebno poznate kao biljke novca u Feng šuiu, i mogu biti odličan izbor ako želite da privučete blagostanje i novac.  Pilea peperomioides (kineski dolar) i Crassula ovata (drvo novca) su najpoznatije i obe imaju listove poput novčića.

Prefarbajte ulazna vrata u crveno

U Feng šuiu, ulazna vrata su jedan od najvažnijih delova doma jer nas tako pronalaze energija i mogućnosti. Važno je da ih učinite prijatnim i privlačnim, a jedan od načina da to uradite je da odaberete pravu boju. Crvena je povoljna boja u Feng šuu, a takođe nudi zaštitu i transformaciju negativne energije. Crvena vrata su veoma uočljiva, tako da vam mogu doneti mnogo energije, pažnje i prilika.

Nabavite citrin

Citrin se u Feng šuiu često koristi da manifestuje obilje i da poveća samopouzdanje i optimizam. Kada radite s izobiljem, važno je da razmotrite svoja osećanja i kako vidite sebe. Što više samopouzdanja imate to su veće šanse da prosperirate u životu. Staviti citrin u područje bogatstva ili na sto da biste prizvali povoljne prilike i novac.

Držite na stolu činiju s pomorandžama

U kineskoj kulturi, pomorandže su simbol sreće i bogatstva. Narandže su takođe izvor aktivne jang energije koja podiže. Jang energija je svetla i osnažujuća, kao podnevno sunce. Miris i boja narandže mogu zaista da podignu i daju energiju prostoru, tako da držanje činije svežih narandži na kuhinjskom pultu može biti jednostavan i efikasan način da stvorite više prosperiteta i obilja u vašem domu i životu.

Postavite fontanu u svoj dom

Dodavanje fontane u vaš dom predstavlja vodeni element, povezan sa bogatstvom. Česma u blizini ulaza u vaš dom podstiče obilje da se uliva u vaš dom spolja. U idealnom slučaju, voda bi trebalo da teče nagore ili ka unutrašnjosti vašeg doma, a ne nadole ili dalje od vašeg doma. Takođe je važno da često čistite svoju fontanu i da se postarate da ne presuši. Loše održavana fontana neće imati pozitivne energetske efekte kao ona o kojoj se dobro brine.

Boja koja vaš dom čini staromodnim

 

nicoletaionescu/gettyimages.co.uk