Najkreativnije ideje za farbanje uskršnjih jaja

by | mart 27, 2024
Najkreativnije ideje za farbanje uskršnjih jaja; prelepo ukrašena, šarena jaja u korpi od pruća na plavoj, drevenoj površini

U nedelju je Uskrs, pa ako već niste odlučili kako ćete farbati jaja ove godine, prikupili smo za vas najkreativnije ideje za farbanje uskršnjih jaja.

Svake godine jedva čekamo Uskrs i radujemo se kao deca farbanju jaja. I uopšte nije svejedno kako će ta jaja biti ofarbana i ukrašena. Otud toliko fantastičnih ideja koje preplave internet i društvene mreže pred uskršnje praznike. A mi smo danas izdvojili neke od najkreativnijih ideja za ukrašavanje jaja.

Najkreativnije ideje za farbanje uskršnjih jaja koje ostavljaju bez daha i mame osmeh na lice

Mramorna jaja

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mattersberger Ruth (@zaubermixerei)

Trebaće vam: jaja, voda, kora od belog luka, kora od crnog luka i kora od crvenog luka, 1 kašika soli, 2 kašike sirćeta, boja za jaja po oizboru, malo ulja i najlon hulahopke. Iseckajte koru od luka na sitne komadiće i isecite hulahopke u komade dovoljno velike da u njih može da se stavi jaje i da se lepo veže na kraju.

Jaja pokvasite vodom a zatim ih uvaljajte u koru od luka. Zatim ih umotajte u isečene hulahopke. U šerpu sipajte vodu, sirće, so i boju, pa potopite jaja (voda mora da bude dva prsta iznad jaja. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi. Odmotajte jaja i uklnite sve komadiće kore od luka. Ostavite da se osuše, a zatim ih premažite uljem.

Mala umetnička dela

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lea Luise (@mamahoch.fuenf)

Ako ste baš kreativni i volite da slikate, evo ideje kako da ukrasite uskršnja jaja. Najpre skuvajte jaja u slanoj vodi (obavezno bela, jer ona sa tamnijom ljuskom neće tako lepo izgledati). Ostavite ih da se ohlade i osuše, četkicu u ruke i pustite mašti na volju.

Jaja farbana pomoću papirnog ubrusa

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Janine Fischer (@janiniditahiti)

Još jedna jednostavna, prelepa ideja za farbanje jaj za Uskrs. U video je sve lepo prikazano, korak po korak. Samo, kao i u prethodnom slučaju, jaja moraju biti bela i prethodno skuvana, pre nego što počnete s ukrašavanjem.

Svetlucava uskršnja jaja

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maria (@kreativ.maria)

Trebaće vam : 600 ml crvenog ili belog vina, 150 g šećera, 1 kašika sirćeta, boja za jaja i  6 do 10 jaja. Pomešajte vino, šećer, sirće i nekoliko kapi prehrambene boje. Pažljivo stavite jaja u još hladnu tečnost, a zatim stavite šerpu na šporet.

Lagano zagrevajte do ključanja i kuvajte jaja desetak minuta. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi pre kuvanja da ne bi pucala. Nakon kuvanja, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite jaja da odstoje u tečnosti u kojoj su kuvala najmanje 12 sati. Ovo omogućava da se blistavi sloj šećera formira oko jaja. Zatim izvadite jaja i stavite ih na papirni ubrus da se potpuno osuše.

5. Jaja sa zlatnim listićima

Trebaće vam: bela skuvana jaja, boja za jaja, zlatni listići, umućeno belance (poslužiće kao lepak za zlatne listiće) i četkica.

Francuski uskršnji mesni rolat: Osmislite trpezu na vreme

Thinnapob/gettyimages.com