Šarm rustičnog uređenja doma

by | mart 7, 2024

Rustično uređenje doma  predstavlja spoj tradicije i modernog stila koji stvaraju posebnu autentičnost u enterijeru. Ovaj pristup ističe prirodne teksture poput grubo obrađenog drveta i kamena, stvarajući prostor koji odiše šarmom seoskog ambijenta. Uz naglasak na jednostavnosti, rustično uređenje često uključuje vintidž komade nameštaja i ručno izrađene detalje, dodajući poseban pečat prostoru. Osim toga, kombinacija toplih nijansi boja, udobnih tekstila i prirodnog svetla doprinosi osećaju udobnosti i opuštenosti u domu.

Kolekcija PROWANSJA inspirisana je slikovitom provansalskom regijom, a rustični stil ovoj kolekciji daju frontovi u teksturi belog hrasta i radne ploče u teksturi zlatnog hrasta, kao i originalno ukrašeni frontovi i autentične ručke. Veliki asortiman zatvorenih i otvorenih gornjih i donjih elemenata u kolekciji  doprinose funkcionalnom uklapanju u prostorije različitih kvadratura.

Otvorena polica PROWANSJA odlično će se uklopiti u dnevni boravak kao idealno mesto za vašu biblioteku ili drage uspomene. Kontrast dekora naglašava njenu rustičnost, dajući istovremeno modernu notu. Pored otvorene police, možete dodati i TV policu PROWANSJA, a iznad nje postavite zidnu policu, kako biste dobili idealan spoj.

Rustični dekor zahteva svetlije nijanse zidova, poput bež, bele, svetlije braon nijanse i sive, koje doprinose utisku umirujućeg ambijenta. Možete odabrati i tapetu u nežnijim tonovima, koja će dodatno istaći rustičnost kolekcije.

Vitrinu PROWANSJA W1S, pored funkcionalnosti, odlikuje i izuzetna estetska privlačnost koja oplemenjuje ambijent, pa neka obavezno bude deo vašeg enterijera.

Rustična kuhinja Forma Ideale

Forma Ideale kuhinja

Ukoliko rustični stil želite da primenite i u uređenju kuhinjskog prostora, kuhinja PROWANSJA je odličan izbor. Veliki broj kuhinjskih elemenata čini je veoma praktičnom za skladištenje kuhinjske opreme, kao i pripremu obroka. Uz nju odaberite pločice nestandardnog oblika i paterna i poigrajte se u stvaranju idealnog rustičnog ambijenta.

Jedan od elemenata u kuhinji može da bude jednokrilni radni element PROWANSJA D60S3. Malo je širih dimenzija i poseduje tri fioke, a svojim ručicama dodatno oplemenjuje i naglašava sam stil.

Rustični stil najviše je zastupljen u spavaćim sobama, s obzirom na to da ovaj stil odiše istovremeno nostalgijom, ali i ušuškanošću i udobnošću.

Za uređenje spavaće sobe u rustičnom stilu, koristite boje preuzete iz prirode ili drvene akcente, starinski nameštaj i dekor, kao i osvetljenje u „vintage“ stilu. Birajte posteljinu u floralnom paternu i tepihe sa naglašenom teksturom ili šarama.

Rustična komoda

Forma Ideale komoda

Za ambijent spavaće sobe dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu komodu PROWANSJA K4S čiji upotrebni prostor čine dva pregradna zatvorena dela, kao i jedan deo sa praktičnim fiokama. Za glavno odlaganje garderobe sjajan izbor je i ormar PROWANSJA S2D, čiji frontovi zajedno sa frontovima komode doprinose utisku rustičnosti prostora.

Kroz upotrebu prirodnih materijala i toplih nijansi boja, stvara se prostor koji je udoban, autentičan i inspirativan. Rustični dizajn podstiče nas da cenimo lepotu jednostavnosti i da se vratimo osnovnim vrednostima, stvarajući toli ambijent u kome uživamo u potpunosti.