Uređenje trpezarije za moderan način života

by | mart 28, 2024
trpezarijski sto

Trpezarija je veoma značajna prostorija u domu, a ukoliko želite da vaša trpezarija bude mesto gde se ne samo jede, već i uživa u atmosferi, važno je da posvetite pažnju njenom uređenju. Od izbora nameštaja do osvetljenja i dekorativnih detalja, svaki element ima ulogu u stvaranju prijatnog trpezarijskog ambijenta. U nastavku teksta delimo sa vama korisne savete o uređenju trpezarije za moderan način života, kao i koji komadi nameštaja bi se najbolje uklopili u takav jedan ambijent.

Trpezarijski sto FOKUS

Fokusni element u trpezariji je trpezarijski sto, a trpezarijski sto FOKUS predstavlja pravo rešenje za funkcionalan i estetski privlačan prostor. Pored stola, neizostavni komad je naravno trpezarijska stolica, a zanimljiv dizajn i udobnost trpezarijske stolice FLYNN bili bi dobitna kombinacija. Sedište je u maslinasto zelenom štofu, dok su nogari od crnog metala, pa je cela kompozicija atraktivna i po pitanju boja i materijala.

Za upotpunjavanje enterijera, dobro bi došao komad nameštaja poput vitrine SARDINIA 2K VS2 zbog dodatnog prostora za skladištenje omiljenih čaša, vaza, svećnjaka i svega drugog što u trpezariji može zatrebati. Detalji poput crnih metalnih ručica uz dekor artisan hrasta, dobitna su kombinacija ukoliko biste se odlučili za drvo dekor na zidu, bilo da je reč o letvicama ili nekoj drugoj vrsti zidne obloge.

Fotelja sa tabureom DOLLY u belom „teddy“ štofu sjajno bi osvežila ambijent, a autentičan dizajn fotelje sa tabureom doprinosi izraženoj estetici ambijenta, ali i izuzetnom osećaju komfora.

Trpezarijski sto BRETAGNA

Trpezarijski sto Bretagna

Funkcionalnost trpezarijskih stolova, pogotovo u planiranju prostora većih kvadratura, nalazi se na prvom mestu. Stolovi sa opcijom rasklapanja su idealno rešenje, a trpezarijski sto BRETAGNA u dekoru artisan hrasta i bele, savršena je kombinacija za opremanje trpezarije zajedno sa komodom BRETAGNA 3K1F iz sistema elemenata BRETAGNA.

Uz ambijent možete uklopiti i trpezarijske stolice HTC-316, a dodavanjem tepiha ADRIA, koji je dostupan u više dezena i dimenzija, objedinićete ceo ambijent.

Tanjiri SECRET DE GOURMET i vinske čaše će doprineti estetici stola i trpeze, kao i dodatna dekoracija u vidu vaze sa cvećem i veštačkog cveća u saksiji koje možete smestiti na atraktivnu, tacnu FIVE izrađenu od bambusa.  Na zid možete okačiti dekorativnu sliku karte sveta, sa drvenim ramom, koja će biti veoma lep detalj.

Trpezarijski sto BRETAGNA

Trpezarijski sto Ancona

Za opremanje manje trpezarije možete birati opciju barskog sedenja ili trpezarijskog stola manjih dimenzija, kako bi prostor bio što funkcionalniji. Trpezarijski sto ANCONA kružnog oblika, dostupan u tri dezena, veoma je praktičan, a istovremeno i štedi prostor.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz njega kombinujete trpezarijske stolice ERIS, jednostavnog, a opet modernog dizajna, koje se lako uklapaju sa detaljima poput crnih metalnih ručica na dodatnom komadu nameštaja u prostoriji ili sa lampom u uglu prostorije, poput podne lampe 40F7274-1F.

Tabure Trapez XL u žutom štofu, modernog dizajna, osvežiće ambijent, a ne zaboravite ni tepih, koji bi bilo dobro da bude u neutralnoj nijansi, poput tepiha ADRIA NEW.

Uređenje trpezarije može biti izazovan zadatak, ali uz pažljivo planiranje i kreativnost, možete stvoriti prostor koji će biti srce vašeg doma. Važno je da se fokusirate na praktičnost i funkcionalnost, ali i da ne zaboravite na estetiku i atmosferu koju želite postići. Neka vaša trpezarija bude mesto gde se stvaraju nezaboravni trenuci i uživa u zajedničkim obrocima, inspirišući sve koji uđu u nju svojom toplinom i šarmom.