Vanvremenska zelena i svetli drvo dekori za harmoničan ambijent

by | mart 13, 2024

Zelena boja je prva asocijacija na prirodni ambijent, ali isto tako ima moć da unese isti osećaj svežine i spokoja i dom. Osvežava ambijent u kome je zastupljena, istovremeno i oslobađa od stresa, a u nastavku teksta otkrivamo na koje sve načine je možete kombinovati u uređenju modernog enterijera.

Zelena se lepo kombinuje sa čitavim spektrom boja, od smelih i intenzivnijih, svetlih, do umirujućih pastelnih. Za boju zidova u dnevnom boravku je odličan izbor, a u kreiranju prirodnog ambijenta pomoći će vam sistem elemenata BRETAGNA, u kombinaciji dekora artisan hrasta sa segmentima u dekoru bele lak folije, koji unosi osvežavajuću estetiku. Za ambijent vašeg dnevnog boravka možete odabrati upravo one elemente koji su vam najpotrebniji, kako ne biste opteretili prostor nameštajem.

Svakoj dnevnoj sobi je potrebna TV polica, a predlog naših dizajnera enterijera je TV polica BRETAGNA TV 150, koju čine dva bočna zatvorena segmenta, praktična fioka, kao i otvorena polica, dok su drvene ručice na elementima takođe privlačan detalj. Zidna polica odlično bi išla uz zeleni zid, dok frontovi u beloj lak foliji, na svim elementima, daju potreban kontrast, osvežavaju i otvaraju prostor.

Vitrina BRETAGNA 1K VS1 praktičan je dodatak u ambijentu, a njenoj funkcionalnosti doprinosi praktično raspoređen upotrebni prostor. Postoji i mogućnost dodavanja rasvete, što bi doprinelo dodatnoj eleganciji i ambijentalnom utisku.

Zelena je uvek odlična podloga za uvođenje još prirodnih elemenata i materijala u prostor, pa bi floralna slika sa drvenim ramom, bila odličan dekorativni detalj na zidu.

Vitrina BRETAGNA 2K VS1 je komad koji istovremeno doprinosi i funkcionalnosti i estetici u prostoru. Lak bela daje potreban kontrast, a gornja površina je odličan prostor za detalje poput vaze sa prirodnim cvećem, ili, ukoliko se za to odlučite, veštačkim cvećem magnolia.

Dekorativni detalj na TV polici, poput stone lampe JULIA, može biti veoma zanimljiv, a dodatno će osvetliti tamnozeleni zid.

Takođe, svetlije nijanse, poput bež i krem, doprineće osveženju ambijenta, a pravi dodatak u ovoj boji je tabure LILI, praktičan komad nameštaja koji nikada nije višak i koji može poslužiti i kao klub sto. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da kao dekorativni detalj dodate i korpu za odlaganje ATMOSPHERA, koja je odličan izbor za odlaganje časopisa, knjiga, jastučića, i čiji se dekor poklapa sa dominantnim drvo dekorom u prostoriji.

Izbor zelene boje za uređenje enterijera uvek je pravi potez koji će doprineti svežem izgledu i opuštajućoj atmosferi u vašem domu. Doprinosi stvaranju harmoničnog ambijenta, a možete je koristiti za boju zidova, pa uz tu boju kombinovati ostale komade nameštaja, ili dodatno kroz dekorativne detalje. Važno je da na kraju to bude ambijent koji će biti vaše omiljeno mesto za odmor.