Njena reč se ceni: Jelena Đoković o knjigama koje će vam promeniti život

by | oktobar 20, 2020
jelena đoković knjige

Jelena Đoković – knjige koje treba pročitati

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i trenutno jedna od najuticajnijih domaćih mlađih dama Jelena Đoković često sa svojim mnogobrojnim pratiocima na Instagramu deli savete o ishrani, deci, porodici i generalno o životu.

Znamo da Jelena utiče na mnoge svojim rečima i delima, ali ovoga puta pratiocima na društvenim mrežama ona je otkrila ko to i kako utiče na nju. Naime, Jelena je pričala o knjigama koje su njoj promenile  život. (Pročitaj: Šta je toksična pozitivnost – i zašto stručnjaci kažu da je opasna?)

Članak se nastavlja posle reklama

Supruga Novaka Đokovića je nedavno svratila do jedne knjižare u Beograda i podelila sa svima šta to voli da čita.

Ona je preporučila dela za koja kaže da su joj mnogo pomogla u samospoznaji.

Jelena Đoković – knjige koje treba pročitati

– Ja sada najviše čitam popularnu psihologiju i to je ono što najviše doprinosi mom rastu – kazala je Jelena i preporučila knjigu „E, zabole me“ koja govori koliko su važne naše sopstvene odluke za sve ono što želimo.

Članak se nastavlja posle reklama

U nastavku je Jelena preporučila još nekoliko naslova, ali i objasnila zbog čega insistira baš na ovim delima:

– Ja vrlo poštujem Džoa Dispencu i jako volim njegove knjige, mislim da je sjajan čovek.

Članak se nastavlja posle reklama

Tu je i knjiga ‘Četiri sporazuma’ koju preporučujem od srca, kao i Ester Perel. Ona je genije za partnerske odnose. (Pročitaj: Erotski romani za odmor, vikend, veče bez telefona i prepuštanje mašti)

– Seksualnost je nešto jako bitno i što mnogi izgube u dugim vezama. E, pa ovo je nešto što može da vam da neku interesantnu perspektivu – savetuje Jelena Đoković na čijoj se listi nalazi i knjiga „Nesputana duša“ koja govori o vraćanju sebi i o spiritualnom uzdizanju.

Članak se nastavlja posle reklama

– Često kažu da u životu svi tražimo sreću, ali onda se desi da ta potraga za srećom bude izbegavanje bola. Ali, život je sam po sebi patnja i bol i mi treba da prihvatimo te stanice na putu i da ne izbegavamo bol, da ga ne maskiramo. Ova knjiga ima sjajne primere kako da to uradite u svakodnevnom životu – objasnila je.

Ona se osvrnula i na dela posvećena ezoteriji i predložila knjigu „10 najvažnijih stvari koje bi umrli želeli da vam kažu“.

Članak se nastavlja posle reklama

Jelenine preporuke su oduševile njene pratioce koji su joj zahvalili na dobrim predlozima koje će sigurno prihvatiti.

Da li ste i vi čitali neki od gore pomenutih naslova?

Jelena Đoković – knjige koje treba pročitati

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images/Instagram/jelenadjokovicndf