17 najčudnijih i najsmešnijih zakona o seksu iz celog sveta

by | avgust 12, 2022
najčudniji zakoni o seksu

Živimo u svetu tabua, još uvek. U svetu postoji mnogo ograničenja i zabrana u vezi sa seksom, ali neka od njih su toliko čudna i smešna da je teško poverovati u njihovo postojanje.

Zabrana seksa na javnom mestu, nagosti na ulici i mnogi drugi zakoni koji regulišu seksualne aktivnosti građana van njihovih domova, ruku na srce, sasvim su razumne i postoje u svim  zemljama sveta. Međutim, u nekim delovima naše planete možete naići na zabrane koje zadivljuju  svojom apsurdnošću i postavljaju mnoga pitanja o onima koji su ih stvorili.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Najčudniji zakoni o seksu na svetu

 

London, Velika Britanija

U Londonu je nezakonito imati seks na parkiranom motoru. Veruje se da se ovaj zakon pojavio nakon završetka Drugog svetskog rata, kada su se vojnici vratili u Veliku Britaniju na vojnim motociklima i neobuzdano počeli da proslavljaju slobodu na ulicama grada.

Države Arizona i Ohajo, SAD

U ovim dvema američkim državama, muškarac može biti krivično gonjen ako ima nevoljnu erekciju na javnom mestu – takvo ponašanje je uvredljivo i može se smatrati uznemiravanjem.

Članak se nastavlja posle reklama
Bahrein

Teška sudbina čeka muškarce iz Bahreina koji su odlučili da postanu ginekolozi– prema lokalnim zakonima, muškarac lekar može da pregleda ženu samo indirektno, ne gledajući u intimne regije pacijenta.

 Juta, SAD

U Tremontonu, u državi Juta, ženama nije dozvoljeno da imaju seks sa muškarcem u kolima hitne pomoći. Pored standardne kazne u vidu novčane kazne, ime prekršioca biće objavljeno i u lokalnim novinama.

Članak se nastavlja posle reklama
Liban

U Libanu važi jedan od najčudnijih zakona koji zabranjuje seks sa životinjama, ali samo ako su u pitanju mužjaci. Nema zakonske zabrane za seks sa ženkama.

Indonezija

Naučnici kažu da masturbacija nije samo bezbedna, već i koristan proces koji pomaže da se opustite, oslobodite napetosti, pa čak i da se rešite glavobolje. Međutim, indonežanske vlasti se ne slažu sa ovim zaključcima – masturbacija je u ovoj zemlji zabranjena, a prekršiocima preti zatvorska kazna do 32 meseca.

Članak se nastavlja posle reklama
Država Ilinois, SAD

Još jedna američka država koja je poznata po čudnim zakonima je Ilinois. Ovde je svaki prodavac životinja koji proda gmizavca, dužan da kupcu napomene da je ljubljenje ove životinje nezakonito.

Singapur

Singapur je poznat po svojim oštrim zakonima, pa stoga ne čudi što je i seksualni život građana ovde pod strogom kontrolom. Kako se ispostavilo, ako odete goli do prozora gde vas mogu videti prolaznici ili komšije, prekršićete zakon usvojen još 1996. godine i za to ćete dobiti propisanu kaznu.

Članak se nastavlja posle reklama
Konorsvil, Viskonsin, SAD

U jednoj od zajednica Viskonsina donet je veoma neobičan zakon – u Konorsvilu je muškarcima zabranjeno da pucaju iz vatrenog oružja u trenutku kada partnerka doživljava orgazam.

Kali, Kolumbija

U gradu Kali, prva bračna noć supružnika odvija se pod strogim nadzorom majke devojke. Prema zakonu, mladenci nemaju pravo na intimnu vezu u odsustvu starijeg rođaka.

Zapadna Virdžinija, SAD

U Zapadnoj Virdžiniji će lice osuđeno za preljubu ili preljubu biti krivično gonjeno. Prema zakonu, prekršioci se kažnjavaju novčanom kaznom od najmanje dvadeset dolara.

Članak se nastavlja posle reklama
Agvaskalijentes, Meksiko

U meksičkom gradu Agvaskalijentesu zabranjen je akt. Bilo kakva umetnička demonstracija golotinje je protivzakonita, a prekršiocima preti novčana kazna.

Država Teksas, SAD

U Teksasu, po slovu zakona, ne možete držati više od šest dildoa u svom domu.  Ako prekršite zakon, suočavate se sa kaznom do 4.000 dolara i/ili zatvorom do jedne godine.

Toronto, Kanada

U oblasti Viloudejl u Torontu, muškarcu nije dozvoljeno da psuje tokom seksualnog odnosa sa suprugom.

Članak se nastavlja posle reklama
Kingsvil, Teksas, SAD

Međutim, neki zakoni se ne odnose samo na ljude, već i na životinje. Na primer, u gradu Kingsvilu u Teksasu, svinjama je zabranjeno da se pare na teritoriji gradskog aerodroma.

Karlove Vari, Češka Republika

U Karlovim Varima parovi imaju pravo na seks u parkiranom automobilu tokom pauze za ručak. Doduše, samo ako na prozorima postoje posebne zavese, koje moraju biti zatvorene.

Država Luizijana, SAD

U nekim gradovima Luizijane zabranjeno je psovati tokom telefonskog razgovora – ovo se odnosi na telefonski seks.

Članak se nastavlja posle reklama
peopleimages/gettyimagesplus