3 načina da poboljšate svoj seksualni život: I to može svako

by | septembar 30, 2023
3 načina da poboljšate svoj seksualni život: I to može svako; ljubavnici u spavaćoj sobi

Čak i kad je seks odličan, uvek može biti bolji. Zato vam predstavljamo 3 načina da poboljšate svoj seksualni život i doživite nešto o čemu ste samo maštali.

Ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom postoji dosta toga što možete učiniti i promeniti stvari nabolje i imate odličan seks.

3 načina da poboljšate svoj seksualni život

1. Malo više samozadovoljavanja

Bilo da se radi o zadovoljavanju seksualnih nagona, samo iz zabave ili u cilju opuštanja, mnogi gledaju na masturbaciju kao sastavni deo brige o sebi. Naravno, deliti seksi zabavu sa partnerom je lepo i dobro – ali ko vas poznaje bolje od vas samih? Čak se i stručnjaci slažu. Lekarka za seksualni wellness, Elle Vooght pobornik je redovne masturbacije.

Članak se nastavlja posle reklama

„Preporučila bih da masturbacija bude deo vaše nedeljne, ili čak dnevne rutine nege o sebi. Samozadovoljstvo je dokazano sredstvo za zdravlje koje ima mnoštvo zdravstvenih prednosti. Redovna masturbacija može smanjiti anksioznost, pomoći pri opuštanju i dubokom snu i podstaći lučenje hormona sreće. Osim toga, zabavno je!“ I može vam pomoći da imate seks sa partnerom o kojem ste samo maštali.

2. Povećajte intimnost izvan spavaće sobe

Intimnost je važna u svakoj vezi – ali da li se starate da negujete ta osećanja i u spavaćoj sobi i van nje? Savetnik za odnose i psihoterapeut Beverley Hills deli svoja razmišljanja o važnosti negovanja naših odnosa u celini, kako bismo poboljšali intimnost. „Većina posla koji se odnosi na ponovno stvaranje seksualne želje u uspostavljenoj vezi dešava se van spavaće sobe. Promišljeni dodiri, seksi poruke, i, verovali ili ne, moguće potpuno skidanje seksa sa dnevnog reda.

Ovo poslednje može pomoći u oslobađanju napetosti smanjenjem očekivanja i omogućavanjem partneru da se potpuno opusti u društvu svoje voljene osobe. To zahteva vreme i strpljenje, ali takođe može da pojača strast; reći nekome da ne može nešto da ima, a želi to još više…”.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Komunikacija je ključna

Otvorena, iskrena komunikacija može vam pomoći da poboljšate ne samo svoj seksualni život, već i odnose. Kada se previše plašimo da pričamo o nekim stavrima, to je kao da gradite neku vrstu barijere između sebe i partnera.

„Intimnost počinje komunikacijom, pa zašto je ponekad teško komunicirati sa našim partnerom?“ pita Beverley. „Toliko klijenata kaže: ’Kad bi me samo poželela još malo‘, a odgovor je često u stilu: „Pa, imaola bih vremena kada bi mi ti pomogao oko dece i kućnih poslova“.

Članak se nastavlja posle reklama

„Ako nikada niste svom partneru rekli šta želite i šta od njega očekujete, kako će on to da zna? Očekujemo da čitaju naše misli ili barem signale, a d toga nema ništa…“. Otvoren razgovor može pomoći da se vi i partner bolje upoznate. A kada je konkretno o seksu reč, takav otvoren razgovor može vam pomoći da poboljšate svoj seksualni život. Krenite prvi. Jasno stavite do znanja partneru šta biste voleli da isprobate u seksu. To će ga ohrabriti da i on kaže šta želi. Tako se gradi odnos.

Zašto poljupci u vrat toliko uzbuđuju žene?

Članak se nastavlja posle reklama
PeopleImages/gettyimages.co.uk