Da li ste jedan od parova koji se za praznik uvek – posvađa?!

by | april 15, 2017

Kad govorimo o porodičnoj proslavi praznika zamišljamo članove ljude, koji su jedni drugima najbliži na svetu, kako uživaju u razgovorima, šalama, s ljubavlju spremljenim jelima… Međutim, statistike pokazuju da se mnogi parovi najviše svađaju upravo u vreme praznika, a evo i zašto…

Foto: Pixabay.com

Porodica. Nažalost, upravo porodica može biti jedan od glavnih razloga svađe. Svako „vuče“ na svoju stranu i nije lako biti između dve vatre. Vaša porodica želi da sa njima provedete praznike, a porodica vašeg partnera verovatno ima iste želje. Kako ne bi došlo do konflikata, probajte da se dogovorite da svake godine, na primer, Uskrs provedete kod jednih, a Božić kod drugih. Rešenje uvijek postoji, važno je pronaći kompromis.

Članak se nastavlja posle reklama

Finansije: Budimo realni, praznici su skupi, naročito u današnje vreme. Ipak, treba izdvojiti za poklone, a i praznični ručak nije baš jeftin. Malo po malo i na kraju se ispostavi da praznici predstavljaju pravi luksuz. U takvoj situaciji ponekad je teško razmišljati racionalno, a to može izazvati sukob između parova. Ako vam nedostaje novca, budite skromni, jer drugog rešenja nema.

Zajedničko vreme. Praznici nam donose puno zajedničkih trenutaka s porodicom i ako niste oprezni to može stvoriti mnoge probleme. Većina parova se zapravo opusti kad se praznici završe, jer mogu da se vrate u svoj mirni dom, u kojem nema njihovih roditelja. Kako ne bi došlo do konflikata, imajte na umu da ste vi i vaš partner deo istog tima. Vreme s vašom ili njegovom porodicom je samo privremeno, pa pokušajte da ostanete strpljivi i smireni.

Foto: Pixabay

Članak se nastavlja posle reklama

Stres od putovanja. U vreme praznika često i putujemo, a višesatna putovanja mogu biti izvor velikog stresa. Zato, kad se u ponedeljak budete vraćali kući, naoružajte se strpljenjem. Krenite ranije no što biste želeli, tim pre što će – ako je verovati prognozi – padati kiša.

Rodbina postavlja neprijatna pitanja. Najčešće su to pitanja o braku, deci, zajedničkom životu, poslu, višku kilograma i tome slično. Probajte da tolerišete takve komentare i na svaku kritiku odgovarajte mirno i sa smeškom. Iako se takve stvari ne tiču nikoga osim vas i vašeg partnera, praznici nisu vreme za žestoke rasprave.

Članak se nastavlja posle reklama

Hirovi najmlađih. Deca u vreme praznika imaju kojekakve želje i potrebe. Ako njihovi hirovi nisu ispunjeni, mogu postati mrzovoljna. Sasvim je jasno da će ponašanje vaše dece uticati na vas i vašeg supruga. Probajte da situaciju rešite smireno, objašnjavajući deci da ne mogu dobiti baš sve što požele.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Članak se nastavlja posle reklama