Eksplozivni vrhunac: 8 saveta kako da orgazam traje duže

by | septembar 5, 2023
kako da orgazam traje duže

Ženski orgazam je mistrija koju i same dame rešavaju tek kada dobro upoznaju svoje telo. Za muškarce, on je sveti gral. Mi otkrivamo kako da orgazam traje duže i bude intenzivniji

Na ženski orgazam, tvrde seksolozi, istovremeno utiče nekoliko komponentni: protok krvi do vaše karlice, napetost mišića u celom telu, kao i aktiviranje „hormona ljubavi“. Dakle, znajući ove faktore koji doprinose doživljaju orgazma, možemo li nešto učiniti da svaki put imamo jači i duži orgazam?

8 dokazanih trikova kako da orgazam traje duže

Sledite ovih 8 saveta da biste imali jači, dugotrajniji orgazam:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Povećajte tenziju

Jako je važno dozvoliti da se seksualno zadovoljstvo i napetost postepeno izragde. Ova praksa se naziva „na ivici“ i cilj je da se što duže zadržite na onom rubu orgazma, ali da ga ne pređete. Ovo zahteva malo vežbe i izazovno je, ali vredi.

2. Kegelove vežbe pre seksa

Seksolozi preporučuju da radite Kegelove vežbe pre seksa kako biste pojačali orgazam. Poznato je da ove vežbe jačaju karlično dno, a kada se mišići vagine više puta kontrahuju, šalju signale u mozak oslobađajući endorfine. Ovi signali iz karličnog dna stimulišu matericu kod žena i prostatu kod muškaraca, aktivirajući naše centre seksualne moći za najintenzivnije orgazme.

3. Lubrikanti koji pojačavaju orgazam

To nije bilo kakav lubrikant, nego onaj koji je posebno konstruisan da izazove prijatnost i pojača stimulaciju klitorisa. Ovakva pomagala mogu da pojačaju zadovoljstvo i do nekoliko puta. Potražite lubrikant sa bezbednim sastojcima i obavezno testirajte kako reagujete na njega, pre odnosa.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Naučite šta volite

Da biste mogle da postignete jak i dug orgazam, neophodno je da tačno znate kako vaš klitoris funkcioniše, koji dodiri vam prijaju i kada. I to mora da zna i vaš partner. Zato je poželjno ne samo da sami istražite svoje telo, nego i da otvoreno kažete partneru šta vam prija. ili se osmelite i preuzmete stvari u svoje ruke i to bukvalno.

5. Promenite pozu

Neke od najređe zastupljenih poza su one u kojima žena leži na stomaku, a upravo ovakve pozicije dozvoljavaju nove senzacije i pružaju dodatno trenje. Pokušajte, možete se prijatno iznenaditi!

Članak se nastavlja posle reklama

6. Eksperimentišite sa svojim disanjem

Brzo i plitko disanje može povećati vaše uzbuđenje, dok duboko, svesno udisanje i izdah kroz nos može povećati vaš opšti osećaj. Generalno, disanje vam pomaže da ostanete prisutni i fokusirani na trenutak. Disanje će vam takođe pomoći da opustite telo i omogućite dublji, intenzivniji i produženi orgazam.

7. Ne zaboravite na predigru

Možda očigledno, ali važno je odupreti se nagonu za trenutnim zadovoljstvom i umesto toga odložiti zadovoljstvo kako bi orgazam trajao duže. Slično vežbanju „na ivici“, predigra nam pomaže da izgradimo svoje uzbuđenje, zadovoljstvo i vrhunac, tako da kada doživimo orgazam, on bude mnogo intenzivniji, zadovoljavajući i eksplozivniji.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Fantazirajte bez griže savesti

Jedan od ključeva kako da orgazam traje duže jeste fantazija! Naročito ako ste u dugoj vezi ili braku. Komunikacija je ključna, a reći svom partneru šta želite je jasan put do seksualnog zadovoljstva. . . i intenzivnije orgazme. Budite glasni kada kažete svom partneru šta volite i ne plašite se igranja uloga! Maštanje je ogroman faktor u postizanju dugotrajnih i intenzivnih orgazama.

Rezime – kako da orgazam traje duže?

Svi mi zaslužujemo da se svaki put osećamo seksualno zadovoljnim, a postizanje dugotrajnog orgazma je neverovatan način da to uradite! Apsolutno možete imati intenzivniji orgazam ako uključite ovih 8 primamljivih saveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Orgazmi ne moraju da budu neuhvatljivi, teško dostižni seksualni jednorozi kakvim se ponekad predstavljaju. Odvojite vreme, uživajte  i eksperimentišite koristeći ove savete kako biste svaki put imali najbolje, najispunjenije i eksplozivne orgazme.

denisfilm/istock/gettyimagesplus