5 poza u kojima žene najbrže postižu orgazam

by | 22 novembra, 2023
poze za ženski orgazam

Brz orgazam za većinu žena gotovo je nedostižan. Ovih 5 poza trebalo bi da vam pomognu da brzo dostignete orgazam

Pre nego što počnemo, kratko odricanje od odgovornosti: orgazam ne mora uvek da bude krajnji cilj seksa, ni za jednu stranu. Ali imajući u vidu ‘jaz u orgazmu’ – realnost da su za muškarce orgazmi izvesniji nego za žene – važno je govoriti o ovom disparitetu.

Iskreno, ako ste žena, znaćete da je orgazam putem čiste penetracije prilično neuobičajen. Najviše stimulacija za žene stiže preko klitorisa, pa je zato potrebno da, tokom seksa, vaš klitoris bude stimulisan.

Ako uopšte imate problema sa postizanjem vrhunca, najbolje što možete da uradite je da počnete tako što ćete naučiti kako da sami doživite orgazam kroz masturbaciju. Jednom kada sami lako doživite vrhunac, biće vam mnogo lakše da imate zaista uzbudljive trenutke sa partnerom.

Evo četiri seksualne pozicije koje bi vam mogle pomoći da više uživate u seksu – i da istovremeno doživite zadovoljavajući orgazam.

5 najboljih seksualnih pozicija za ženski orgazam

Najbolja seksualna pozicija za ženski orgazam 1: MAČKA

U osnovi, ovo je položaj licem u lice, ali muškarac je pozicioniran nešto više nego u misionarskoj pozi – oko 15 santimetara razlike. To znači da njihov penis ne ulazi u potpunosti u vaginu. Umesto toga, njegov koren stimuliše klitoris – stvarajući sjajne senzacije u tom veoma važnom malom organu.

Najbolji seksualni položaj za ženski orgazam 2: U vazduhu

Muškarac leži na leđima. Žena okreće leđa i poseda u krilo muškarca, a potom se spušta u ležeći položaj sve dok ne bude položena na njega celom dužinom. U ovom položaju partneri lako mogu dosegnuti i stimulisati klitoris.

Najbolja seksualna pozicija za orgazam 3: Pinner

Vi ležite na grudima, a muškarac leže punom dužinom na vas i penetrira sa leđa. Ali pošto ste položeni na krevet dobijate razne vrste senzacija, a u prilici ste i da sami stimulišete klitoris.

Najbolji seksualni položaj za ženski orgazam 4: Kaubojka

Ovo je položaj u kome vi ležite na boku, a vaš partner leži sklupčan oko vas i prodire u  vas otpozadi. Mnogim ženama se ovo dopada, mada nije svima lako da dožive orgazam na boku.

Najbolja seksualna pozicija za orgazam 5: Misionarka sa obrtom

Započnite sa klasičnim misionarskim položajem licem u lice, ali postavitejastuk ispod dna leđa, što će vam pomoći da podignete karlicu i pomerite ugao penetracije.

fizkes/iStock/gettyimagesplus