Erotski romani za odmor, vikend, veče bez telefona i prepuštanje mašti

by | jul 18, 2020

Uznemireni ste, dosadno vam je, treba vam neka zanimacija dok ste u prirodi daleko od društvenih mreža, dečko vam nije tu za vikend, već dugo ste solo i fali vam ljubavnih igrarija, bojite se da imate intiman odnos zbog koronavirusa… Imamo jedan predlog za vas! On je siguran, zagrejaće vas, uz pomoć njega ćete da odlutate u svet mašte, izmestiće vas od svih problema, nabaciće vam osmeh na lice (a i još po nešto) a, realno, možete nešto da naučite iz njega. Da! Današnja tema su – erotski romani. (Pročitaj: Za još bolji užitak: Muzička plejlista za seks)

Pročitajtajte šta prepručujemo, reč je o štivu koj su za one sa 18 +!

Ljubavnik lejdi – Četerli D. H. Lorens

Pomenuti roman koji je objavljen 1928., tridesetak godina bio je zabranjen zbog eksplicitnog sadržaja. U ovom klasiku čitate o strastvenoj i zabranjenoj vezi očajne domaćice i šumara uz detaljan opisi kako su prešli preko “nepremostive razlike u karakterima”.

Kresni me – Viržini Depent

Viržini Depent je svojevremeno radila u prodavnici ploča, gde je pružala i zadovoljavanje prilikom masiranja mušterija. Bila je i kritičar porno filmova, pa ne čudi što je po njenom romanu „Kresni me“ snimljen i film.

Rakova obratnica – Henri Miler

Prvo je objavljen u Francuskoj, zatim u Americi, a kanije, kada je krajem 60-ih ipak proglašen nerazvratnim, i u ostatku sveta. Ovo je zapravo delom autobiografska priča koja istražuje autorove seksualne avanutre u Parizu. Pisac u ovom delu koje se sada već decenijama svrstava među erotske klasike, govori o svojim sastancima sa brojnim prostitutkama i drugim ženama.

Erotski romani

Seksualni život Katrin M. – Katrin Mije

Ovo je autobigrafska knjiga Katrin Mije koja opisuje svoj raskalašni seksualni život u Parizu i to u veoma preciznim detaljima.

Opasne veze – Pjer Šoderlo de Laklo

Pjer Šoderlo de Laklo nam otkriva svet erotskih spletki aristokrata s kraja 18. veka, zbog čega autora nakon objavljivanja ovog dela upoređuju sa zloglasnim Markizom de Sadom. Ova knjiga doživela je veliki uspeh nakon filmske ekranizacije.

Vlažna područja – Šarlot Loš

Šarlot Loš, nemačka TV voditeljka, piše o 18-godišnjakinji opsednutoj telesnim funkcijama, kako seksualnim, tako i svim ostalim. (Pročitaj: Erogena zona na koju nikako ne treba zaboraviti)

Priča o oku – Žorž Bataj

Par tinejdžera istražuje svoju seksulanost kroz seksulane preverzije – orgije, raznorazne vrste egzibicionizma, pa čak i neke mutne radnje. Ovo nije roman za one slabog srca, a ni ostalih delova tela.

Venera u krznu – Leopold fon Saher-Mazoh

Reč „mazohizam“ postala je deo svakodnevnog rečnika zahvaljujući ovom romanu. Priča je inspirisana autorovim ljubavnim odnosom sa baronicom Fani Pistor.

Venerina Delta – Anais Nin

Ova knjiga objavljenja je nakon autorkine smrti, a uključuje internacionalne priče o incestuoznim avanturama u Mađarskoj, egzotičnim brazilskim plesačima i peruanskim opijumskim dogodovštinam.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images