Flert na poslu: Da li je veza sa poslovnim kolegom vredna rizika?

by | 15 marta, 2023
Flert na poslu

Na poslu provodimo trećinu dana i za mnoge je ovo jedina šansa za ostvarivanje romansi. Flert na poslu zbog toga deluje veoma zgodno. Međutim, da li je to zaista pametno?

Flert na poslu: Dobre i loše strane

Kao i svako naše delo i flert na poslu ima svoje posledice. Nekada to može da ispadne dobro po vas, a nekada može da ode u pravcu u kom to ikako ne biste želeli. Evo koje su dobre i loše strane flerta na poslu.

Loša strana flerta na poslu

Sve kancelarijske romanse završavaju pre ili kasnije. Kao da to nije dovoljno, obično budu ispraćene skandalima. Razlog tome je konstantno viđanje bivšeg ljubavnika, što ume da bude nepodnošljivo. Osim toga, znatiželjne i naporne kolege mogu namerno da vam stvaraju emotivni pritisak i jednostavnim rečenicama: „Tvoj bivši je..“ što će vas izludeti u vrlo kratkom roku.

Flert na poslu
Potom, ako se romansa dogodila između šefa i podređenog, vrlo je verovatno da će devojka biti otpuštena. Nemojte da vas zavara ideja da ćete uz pomoć kancelarijske romanse napredovati u karijeri. To se jako retko dešava. Međutim, ako ipak želite da flertujete na poslu i uđete u vezu, budite pažljivi povodom sledećih stvari:

  • Rad mora biti na prvom mestu. Ne smete da dozvolite da emocije ometaju vaš rad.
  • Nikada nemojte otkrivati poverljive informacije partneru. Možda žele aferu sa vama kako bi otkrili poslovnu tajnu.
  • Nemojte se petljati u veze sa nadređenima.
  • Nemojte dozvoliti da bezazleno flertovanje pretvori u ozbiljnu vezu.
  • Nemojte započinjati vezu na poslu ako niste spremni da promenite posao.

Postoje i dobre strane flerta na poslu

Flert na poslu obično donosi samo nevolja. Međutim, flert nekada može biti i koristan. Flert je oblik ponašanja koji ima za cilja da privuče pažnju osobe suprotnog pola koja vam se dopada. Podrazumeva komunikaciju koja na razigran način stvara opušteniju atmosferu.

Flert na poslu vam može pomoći da zavolite svoj posao. Žurite na posao da biste videli željenu osobu i postepeno se zanimate za sve što ima veze sa tom osobom, uključujući i posao. To će vam biti istovremeno i motivacija za profesionalni rast. Želite da izabranik bude ponosan na vas i zbog toga ćete savladati stvari koje inače ne biste. Osim toga, ovo je najbrži način da se zaljubite jer se svakodnevno susrećete sa željenom osobom.

flert na poslu

Dakle, pre nego što se odlučite na flert ili vezu na poslu, uzmite u obzir i dobre i loše strane. Ukoliko će to za vas biti samo zabava, razmislite i o osećanjima druge osobe. Možda bi to moglo da vas košta posla.

lepotaizdravlje.rsSjale/GettyImagesPlus, Deagreez/GettyImagesPlus, LightFieldStudios/GettyImagesPlus