Vodič za uspešno flertovanje – 6 proverenih trikova

by | 21 februara, 2023
flertovanje

Nauka o zavođenju je veoma suptilna. Međutim, uz odgovarajuću pripremu i vežbu, svako može da savlada tajne flertovanja

Dokazano je da ženu kojoj nije strana umetnost flertovanja mnogi muškarci nazivaju privlačnom, iako njen fizički izgled možda i nije savršen. U bioskopu i književnosti postoji predstava tipične zavodnice, pred čijim nogama muškarci padaju. Po pravilu je prkosno lepa i preferira uske haljine sa dekolteom, visoke potpetice i svetlu šminku sa naglaskom na usnama. Naravno, ova slika je preuveličana, ali ona široko rasprostranjena u javnosti.

Šta da radite ako niste ni blizu te „podmukle zavodnice“, ali želite da impresionirate nekog? Ne očajavajte, već usvojite sedam prilično jednostavnih tehnika flertovanja koje svaka od nas može da koristi. Samo pokušajte da izgledate prirodno. Naravno, ako ni na koji način ne možete da prevaziđete svoju stidljivost, onda ćete prvo morati da se pozabavite ovim problemom, a zatim da se bavite proučavanjem nauke o zavođenju.

 

Provereni trikovi za uspešno flertovanje

Budite originalni

Da li vaša drugarica zna da flertuje kao prava zavodnica? Ne bi trebalo da kopirate njene tehnike, posebno u prilično uskom krugu gde se svi poznaju. Ono što je njoj prijatno i dobro joj stoji, ne mora da pasuje vašoj ličnosti. Uvek, pod bilo kojim okolnostima, budite svoji i budite verni svom stilu odevanja. U suprotnom, vaše flertovanje će izgledati lažno i veoma veštački. Muškarci odmah shvate nesklad između vaše ličnosti i maske koju ste stavili za izlazak. Osim toga, empirijski je dokazano: devojka u sportskoj odeći i bez šminke odneti prednost nad lepoticom u svili, ako je prirodna i spontana.

Uhvatite pogled

Kontakt oči u oči je jedan od najznačajnijih trenutaka tokom flertovanja – to je signal da postoji međusobno interesovanje.  Važno je znati kada stati i ne forsirati kontakt očima celo veče. Čim počnete da buljite u muškarca, to prestaje da bude flert i postane neprijatno.  Dovoljno je da pogledate gospodina izabranog na 3-5 sekundi i sačekate njegov odgovor. Pogledao vas je? Kontakt je uspostavljen, blago odvratite pogled. Ako se nije udostojio da vam priđe, ili pokaže interesovanje, nastavite dalje. Odbijanje nije ništa strašno i na njega treba biti spreman.

Jezik tela

Niko ne kaže da treba da naučite seksi ples ili kako da zavodljivo njišete kukovima dok hodate. Ali, govor tela je važno sredstvo za flertovanje. Ne mroate ići u krajnosti, dovoljno je da se telom okrenete kao osobi koja vas interesuje, da budete otvorenog stava i da sa vremena na vreme ostvarite blagi kontakt.

Slučajni dodiri

Ova metoda je pogodna samo za hrabre ljude. Ne usuđuju se svi da dodirnu čoveka u prvim minutima razgovora. Ali za one koji više vole taktilne načine komunikacije, ovo će biti prikladna opcija. Šta može da se uradi? Možete mu dodirnuti šaku, nadlakticu, leđa…

Komplimenti

Baš kao i kod žena – komplimenti će vas dovesti tamo gde želite. Uglavnom nisu osetljivi na svoju odeću, ali kosa, telo, elokventnost, sposobnosti – oni žude za pohvalama.

Iskren osmeh

I, konačno, muškarcima nije toliko bitno da li ste plavuša ili brineta, pa čak ni kolike su vam grudi.  Mnogo zavisi od vašeg iskrenog i otvorenog osmeha. Dodajte malo koketerije i razigranosti – i evo ga! Ubistveno oružje flertovanja! Imajte na umu da za devojke sa tužnim licima, koje uvek imaju spuštene uglove usta, momci mnogo ređe pokazuju interesovanje. Umesto toga, oni će dati prednost opuštenom smehu, devojkama koje se smeju zarazno, ne plašeći se da pokažu emocije. Dakle, osmeh! Čak i ako imate proteze na zubima. Danas je to, naprotiv, pokazatelj da žena vodi računa o sebi i svom zdravlju.

nd3000/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.