Godine u kojima žene imaju najbolji seks

by | februar 12, 2024
godine u kojima žene imaju najbolji seks

Da li ste se ikada zapitali koje su to godine u kojima žene imaju najbolji seks?

Ako ste pomsili da su to dvadesete ili tridesete – prilično ste daleko od tačnog odgovora.

Koje su godine u kojima žene imaju najbolji seks?

Istraživanje Univerziteta u Čikagu, sprovedeno na starosnim grupama ljudi od 18 do 65 godina i objavljeno u British Medical Journalu, pokazalo je da muškarci imaju bolji seks sa 32 godine. S druge strane, žene izgleda doživljavaju najbolji seks tek posle 40. godine.

Na to, naravno, utiču različiti društveni ili medicinski faktori: rađanje dece, povećane obaveze kod kuće ili na poslu ili zdravstveni razlozi.

„Kao i kod većine stvari u životu, seks postaje bolji vežbanjem“, zaključili su istraživači. „U tom smislu, savršeno je logično da muškarci više uživaju u seksu u 32. nego u 18, kada u suštini još uvek uče.  Parovi koji su u zrelim godinama, oslobođeni takvih nesigurnosti, uživaju slobodnije i svesnije.

Zašto žene najviše uživaju u četrdesetim?

Kako se žene približavaju 40-im godinama, mogu iskusiti osećaj oslobođenja prema sebi i svom partneru. Poznaju svoje telo, znaju šta žele, oslobođene su kompleksa i to povećava seksualni libido.

Kako žene stare, tvrde psiholozi, počinju da gledaju na seks kao na put ka sopstvenom ličnom oslobođenju i samoizražavanju – kako bi trebalo da bude. Takođe, izlaze iz svog fertilnog perioda pa je strah od trudnoće i briga o kontracepciji manja. U stanju smo da budemo spontaniji, a to može biti veoma uzbudljivo. Takođe žene u četrdesetim imaju malo više vremena i slobode – deca su sada već sposobna da ispunjavaju svoje osnovne potrebe sama.

Jacob Amentorp Lund/istock/gettyimagesplus