Zašto i kako seks u četrdesetim može biti najbolji u životu?

by | mart 22, 2024
seks u četrdesetim

Seks u četrdesetim može biti najbolji u životu. Evo kako

 Došle su i te četrdesete i uplašili ste se će seks biti lošiji. Ali, nema razloga – sve do sada bilo je samo zagrevanje. Istina je, da biste imali sjajan seks u četrdesetim, biće potrebno malo više truda i fizičke kondicije, ali rezultat će biti vredan truda. U periodu ste kada ste dosta toga probali, znate šta vam prija, a pametniji ste i nigde ne žurite – nema razloga da nema odličan seksualan život. Prepustite se mašti, a ukoliko vam je ipak potreban poneki savet, imamo ih nekoliko dobrih.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da seks u četrdesetim bude vredan pamćenja?

 

Pokrenite hormone

Svi se u ovom periodu suočavaju sa padom nivoa hormona. Nije to ništa strašno, iako se može odraziti na seksualnu uzbuđenost i želju za seksom. Rešenje, kao i za sve ostale probleme postoji. Duža predigra, stimulacija baš onih tačaka na koje ste najosetljiviji ( a sada ih dobro poznajete),  manje razmišljanja o svemu što radite i evo, želja se vratila.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Istražujte

Parovi u u ovim godinama su puni motiva i samopouzdanja u pogledu seksualnih želja. To omogućava istraživanje različitih vidova seksualnosti. Budite kreativni, igrajte uloge, isprobajte tantru… Bar sada više niste stidljivi.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Orgazam može biti snažniji

Osim što im je samopouzdanje veće, žene su u četrdesetim i dosta opuštenije. Znaju šta žele i ne ustručavaju se da to i kažu. Istraživanja pokazuju da 70% žena u četrdesetim i pedesetim češće doživljava orgazam nego one u dvadesetima. Možda vam zvuči preterano, ali zaista je tako. Žene u srednjim godinama nigde ne žure, prešuštene su uživanju i mnogo istrajnije u tom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ne bežite od lubrikanata

Hormone možete kriviti za činjenicu da je posle četrdesete seksualni odnos ponekad neugodan, ponekad i bolan. S padom nivoa estrogena, sluznica postaje tanja, slabije prokrvljena krvnim žilama te sporije reaguje na stimulaciju. Izaberite lubrikant koji sadrži prirodne sastojke poput aloe vere i kokosovog ulja, koji neće narušiti pH sredinu. Vratiće elastičnost sluznice i omogućiti prijatniji odnos.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

I srce je zdravije

Redovni seksualni odnosi mogu prepoloviti rizik oboljevanja od srčanih bolesti. Zvuči šašavo, ali baš zbog toga je preporučljivo imati odnose bar dva puta nedeljno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Sagoreva kalorije

Seks sagoreva kalorije, zbog toga je preporučljiviji od šetanja. A i podstiče hormoh sreće. Orgazam je sjajan način da podignete nivo endorfina. Ako hodate ili trčite biće vam potrebno sat vremena za to, a seks je mnogo brži i zabavniji način.

 

Članak se nastavlja posle reklama