5 načina da vratite strast u brak posle četrdesete

by | oktobar 31, 2023
kako vratiti strast u brak posle četrdesete

Često, nakon 40 godina, vatra strasti u braku postepeno počne da se gasi. Ovih 5 načina vam otkrivaju kako vratiti strast u brak

Kako vratiti strast u brak posle četrdesete?

#1 Igre

Ne, ovo nisu igre u kojima treba da se obučete kao sobarica ili da uzmete bič (mada zašto ne?). Danas postoji veliki broj društvenih igara za parove koje će vam dati ideje kako da diverzifikujete svoj intimni život i da naučite nešto novo o svom partneru, o kome ste mislili da već sve znate. seksualne društvene igre, slatki zadaci koje je napravio psiholog, ili čak stvaranje slike vaših tela tokom vođenja ljubavi – postoji toliko mnogo opcija da ćete sigurno pronaći nešto što vam se dopada.

2 Intimno okruženje

Dom, posao, svakodnevica, vikendica, časovi sa decom… Vihor svakodnevice tako divlje vrti svaki par da često jednostavno nema vremena i energije za intimu. „Hajde, samo požuri“ je fraza koju je svaki par izgovorio više puta.

Članak se nastavlja posle reklama

To što sedite jedno pored drugog tokom filma ili dok deca gledaju crtaće nije dovoljno za održavanje strasti. U međuvremenu, intimna atmosfera – sveće, tiha muzika  – stavlja vas u potpuno drugačije raspoloženje. Pokušajte da bar ponekad nađete priliku da provedete kvalitetno vreme jedno sa drugim.

3 Hotel

Kako stvoriti intimnu atmosferu ako deca trče ispred vrata, pas laje iza zida, a komšija sa sprata je odlučio da renovira? Idite u hotel! Ne samo da će vam pomoći da se osamite, već će uneti i osećaj novine u vaš intimni život. Uostalom, ovde je sve drugačije, sve je sasvim drugačije od kuće.

Ovde možete naručiti večeru u svoju sobu, popiti penušavo vino dok ležite zajedno u đakuziju i uživati u svakom minutu. Idite u hotel sa svojim mužem bar jednu noć mesečno, i neka to bude samo vaše vreme!

Članak se nastavlja posle reklama

4 Igračke i sprave

Samo vas molim, nemojte odmah da dobijete i pomislite: „Šta, mi nismo perverznjaci!“ Verujte mi, sasvim je normalno ako dve odrasle osobe žele da koriste intimnu igračku. Štaviše, takve igračke ne samo da će diverzifikovati vaš seksualni život, već će i otvoriti potpuno nove dimenzije senzacija sa vašim uobičajenim partnerom.

5 Seksolog

Još jedna tačka koja može izazvati negodovanje. Bez razloga! Seksolog je lekar kao i svaki drugi. On samo ima osetljivu oblast aktivnosti. Može povratiti međusobno razumevanje i pomoći vam da se prilagodite istoj talasnoj dužini ako ste zajedno sto godina i plašite se da vas je „iskra“ zauvek napustila. Vredi ići kod njega ako sve druge metode za ponovno rasplamsavanje bivše strasti nisu uspele. Seksolog će pomoći svakom partneru da prevaziđe ukočenost, razreši nagomilane nesporazume i otkrije mnogo novih senzualnih strana jedno u drugom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kao što vidite, moguće je vratiti strast u brak posle četrdesete. Eksplozija emocija i senzacija je moguća u bilo kom uzrastu! Štaviše, nakon 40. seksualnost u paru se otkriva na potpuno nov način i počinje da igra novim bojama. Glavna stvar je znati kako započeti ovaj proces!

Jakob Ammentorp Lund/istock/gettyimagesplus