3 mita o ženskoj seksualnosti koji su daleko od istine

by | maj 8, 2024
najveći mitovi o ženskoj seksualnosti

Razotkrivanje: ovo su najveći  mitovi o ženskoj seksualnosti

Kada je u pitanju seks,  jasno je da se dezinformacije mogu naći svuda. Ipak, čini se da ne postoji ni o čemu toliko izgrađenih mitova kao na temu ženskog orgazma i ženskog zadovoljstva. Velika studija iz Britanije o ženskom orgazmu trebalo bi da stvai konac na ove rasprave i zaista demistifikuje pitanje ženskog zadovoljstva.

Njeno najviše zabrinjavajuće otkriće je da se 21% žena u Britaniji stidi masturbacije, dok se 29% stidi da razgovara sa svojim partnerom o tome šta im se dopada u seksu. Pročitajte još neke zaključke o ženskom seksualnom zadovoljstvu za koje se misli da su istiniti, ali nisu.

Najveći mitovi o ženskoj seksualnosti

Žene mogu da dožive samo orgazam od penetracije

Velika većina scena heteroseksualnog seksa u medijima prikazuje isključivo penetraciju. Ovo ne samo da propušta ulogu predigre i dodirivanje u krevetu, već je i netačno. Trećina muškaraca (31%) smatra da žena bez većih problema može da doživi orgazam samo od penetrativne stimulacije, a u stvarnosti – tek 18,4% žena je ovo iskusilo. Većini žena potrebna je dodatna stimulacija klitorisa.

Što više seksa imate, to će vaša vagina biti opuštenija

Šokantno, 9% žena u Ujedinjenom Kraljevstvu veruje da što više imaju seksa, to će im vagina biti labavija. Ovo uverenje je najzastupljenije među ženama starosti između 18 i 34 godine, od kojih čak 20% veruje u to. Seksolozi podsećaju da ovo nema veze sa stvarnošću: vagina može da izdrži ceo porođaj, odnosno rastezanje neverovatnih razmera, a da se potom vrati na isto. Ono što dovodi do opuštanja zidova vagine jeste starenje, ne seks.

Masturbacija smanjuje želju za seksom

Masturbacija ne utiče na seksualni nagon žene, niti njenu želju za seksom.  Masturbacija nije zamena za fizički kontakt sa partnerom, ali može biti jednako efikasna ako ste singl. Kako god, ona ne umanjuje našu želju za seksom.

Jacob Ammentorp Lund/gettyimagesplus