Reči koje svaki muškarac želi da čuje od svoje žene

Pripadnici muškog pola povremeno žele da čuju lepu reč i kompliment. Da li ste znale koje su to reči koje svaki muškarac želi da čuje od svoje žene? 

by | april 15, 2023
Reči koje svaki muškarac želi da čuje

Kao i žene, i pripadnici muškog pola povremeno žele da čuju lepu reč i kompliment. Da li ste znale koje su to reči koje svaki muškarac želi da čuje od svoje žene?

U pitanju su fraze koje pomažu ženama da podrže svog partnera i ojačaju odnos. Osnovne emocionalne potrebe iste su i za muškarce i za žene ali imaju različit značaj. Važno je da i žene nekada upute kompliment, pokažu i rečima svoju lojalnost i nađu prave reči da uteše, ohrabre i podrže svog partnera.

Reči koje svaki muškarac želi da čuje od svoje žene

Volim tvoj osmeh, bradu, ramena…

Kada pohvalite nečiji izgled, ta osoba će se sigurno osećati lepo. Znate i sami kako je lepo primiti kompliment. Još kada vam ga pokloni omiljena osoba, sreći nema kraja. Isto se osećaju i muškarci. Mada nije uobičajeno da žene muškarcima daju komplimente svakodnevno, povremeno obratiti pažnju na njegov izgled može poboljšati vašu vezu. Ukoliko još u komplimentu kažete da volite nešto što mu pripada, on će se osećati još voljenije i lepše. Muškarci ovaj tip komplimenta više vole da čuju nego samo „volim te“.

Reči koje svaki muškarac želi da čuje: Sviđa mi se kako si postupio

Kada pohvalite nečije sposobnosti i postupke, osoba će se osećati lepše, sposobnije i prihvaćenije. Osim toga, ovom kratkom rečenicom učinićete da vaš partner uvek misli o tome kako može učiniti nešto čime će vas oduševiti.

Odlično ti ide (spremanje ručka, u krevetu, u teretani)

Pohvaliti nečiiji trud je veoma bitan deo ljubavne veze. Ta pohvala ne mora se odnositi samo na ono što on radi da bi udovoljio vama, već i na ono što čini za sebe. Naprimer, uvek možete pohvaliti njegov izgled na osnovu toga što često trenira. Uz to, pokažite zadovoljstvo zbog toga što se trudi u krevetu i pokazuje svoju nesebičnost, ukoliko vam se sviđa nešto u seksu što je nekada uradio, obavezno ga pohvalite jer će se onda još više truditi. Osim toga, obezbedićete i da njegovo samopouzdanje bude na višem nivou.

Reči koje svaki muškarac želi da čuje: Razumem te

Razumevanje i poštovanje nečijih emocija i postupaka je veoma važno u ljubavnoj vezi. Kao i ženama, i muškarcima je ponekad potreban iskren razgovor kroz koji će iskazati svoje nesigurnosti, misli, probleme. Ukoliko vaš muškarac nakon takvog razgovora dobije znake razumevanja, onda će se u vezi osećati sigurnije i slobodnije.

Veoma si duhovit

Najveći broj muškaraca voli da nosi titulu šaljivdžije. Zbog toga će biti oduševljeni ukoliko prepoznate njegov humor.

Reči koje svaki muškarac želi da čuje od svoje žene

YakobchukOlena/ Getty Images Plus

Bio si u pravu

Psihološki, ovo je fraza kojom pokazujete poštovanje teritorije muškarca. Ukoliko se sukob završio i vi ste shvatili da je ovoga puta zaista on bio u pravu, a ne vi, to treba i da priznate. Na isti način treba da reaguje i muškarac kada shvati da nije bio u pravu.

Hajde da uživamo u tišini

Svakoj osobi na svetu ponekad dođe da želi da se povuče u sebe. Međutim, takvo ponašanje u ljubavnoj vezi mnogo je češće kod muškaraca nego kod žena. Preterano ćutanje i povlačenje u svoje misli kod muškarca može dovesti do toga da njihova partnerka počne da oseća anksioznost i nesigurnost zbog toga što misli da je ona nešto loše uradila. Najbolje rešenje je da ponekad jednostavno prihvatite želju za tišinom svog partnera, razumete je i u nekim situacijama čak i predložite da uživate u tišini.

Ove reči su pravi znak podrške, poštovanja i razumevnja i možda ih ne treba izgovarati previše često, ali činjenica je da povremeno treba pronaći pravi trenutak za njih.

Jovana Jevtić PeopleImages/Getty Images Plus