Voće koje usporava mršavljenje: Ove namirnice izbegavajte ako želite da smršate

Ne doprinosi svo voće brzom mršavljenju, pa vas upozoravamo da postoji voće koje usporava mršavljenje. Obratite pažnju na ovih osam voćki. 

by | april 16, 2023
Voće koje usporava mršavljenje

Ukoliko želite brz gubitak kilograma potrebno je obratite pažnju na svaku namirnicu koju unosite u organizam. Ne doprinosi svo voće brzom mršavljenju, pa vas upozoravamo da postoji voće koje usporava mršavljenje. Obratite pažnju na ovih osam voćki.

Često verujemo da je svako voće dobrodošlo kada želimo da smršamo, ali to jednostavno nije istina. Mnogo voća i bobica jeste zdravo i bogato vitaminima, i odlična je alternativa slatkišima, međutim, ako je cilj da izgubite težinu, izbegavajte ove plodove!

Voće koje usporava mršavljenje

Kokos

U pitanju je veoma ukusno, ali i veoma kalorično voće (mada je sa botaničke tačke gledišta u pitanju koštunica). Iako je kokosova voda dijetetski proizvod, sam kokos u većim količinama može izazvati usporen gubitak težine, i ne samo to, u nekim situacijama može dovesti i do povećanja telesne težine.

Mango

Mango je još jedan veoma ukusan plod, međutim, sadrži dosta šećera. Ukoliko možete, trudite se da ga izbegnete kada želite da smršate.

Voće koje usporava mršavljenje: Avokado

Avokado je vrlo kalorično voće. U 100 grama avokada ima oko 160 kilokalorija. Istovremeno, avokado sadrži mnogo zdravih masti i utiče na stanje kože. Ne morate ga u potpunosti izbegavati, ali bilo bi dobro da ga ne unosite mnogo.

Banane

Banane su zdrave, bogate su kalijumom i dobre su za varenje. Međutim, one sadrže previše kalorija i šećera da bi se smatrale dijetalnim namirnicama. Jedna banana sadrži oko 150 kilokalorija tako da jedna banana u toku dana izgleda kao velika stavka u dnevnom unosu kalorija.

Vože koje usporava mršavljenje

RomarioIen/ Getty Images Plus

Suvo voće

Suve šljive, suvo grožđe i suve kajsije mogu vam pomoći da se odreknete slatkiša, ali to ne znači da oni ne sadrže mnogo kalorija i šečera. Ako želite da smršate, suvo voće nije za vas.

Voće koje usporava mršavljenje: Grožđe

Šolja grožđa može sadržati do 15 grama šećera. To je zaista mnogo ukoliko ste na dijeti. Iako je grožđe zdravo i bogato antioksidansima koji se bore protiv lošeg holesterola, ukoliko ste na dijeti, trudite se da ga jedete što manje.

Nar

Nar je bogat vitaminima i smanjuje rizik od srčanih obolenja, međutim sadrži do 39 grama šećera. Ukoliko planirate da smršate brzo, bolje je da se na neko vreme odreknete ove zdrave i ukusne poslastice.

Jabuka

Ovo je najneočekivanija stavka na listi. Jabuke su relativno nisko kalorično voće. Međutim, slatke sorte mogu sadržati mnogo šećera u jednoj jabuci i najbolje je da se fokusirate na kisele sorte.

Izbegavajte ovo voće i videćete kako će rezultati vaše zdrave ishrane i vežbanja brže doći.

Jovana Jevtić bernardbodo/ Getty Images Plus