9 stvari koje su dobre kod razvoda: Evo koje su pozitivne strane

by | avgust 14, 2023
stvari koje su dobre kod razvoda

Iako razvod nije nešto o čemu svi maštamo kada smo mali, nekada nas život postavi u situaciju kada je to najbolje rešenje. Ipak, postoje i stvari koje su dobre kod razvoda ako već do njega dođe. Evo o čemu se radi.

Stvari koje su dobre kod razvoda: Posvetite se sebi

Razvodi nisu lak životni period. U pitanju je teška životna kriza koja je ponekad i traumatična, a često i skupa. Ipak, da biste lakše prebrodili ceo period, trebalo bi da budete svesni da bi stvari bile jednako problematične i da ste ostali zajedno. Evo nekoliko stvari koje će vam pomoći da prihvatite situaciju u kojoj se nalazite.

Život posle raskida: Kako da se nosite sa ovim bolnim iskustvom

To je oslobađajuće

Niste primorani da ostanete zaglavljeni u vezi u kojoj vaše potrebe nisu zadovoljene. Možete izaći iz odnosa koji vam ne odgovara i osloboditi se anksioznosti. Nema razloga zašto biste se zaključali u odnos koji vam ne odgovara i bili nesrećni. Život je samo jedan.

Dobijate nadu za srećnu vezu

Napuštanje loše veze će vam stvoriti šansu za stvaranje nove, zdrave veze. Osim što ćete dobiti krila i nadu za novu ljubav, moći ćete da uočite i svoje greške u braku i da ih izbegnete u sledećem odnosu.

Stvari koje su dobre kod razvoda: Možete izrasti u svoje ja

U nesrećnim vezama, čovek često izgubi sebe, a nakon razvoda možete izrasti u svoje pravo ja ili se vratiti u osobu koja ste bili pre braka. Parovi se menjaju kako stare i često se i rastaju, a ostanak u lošoj vezi može ograničiti vaš rast.

Postajete jači

Naročito ako ste se venčali mladi, nakon razvoda ćete naučiti da preživljavate i da se razvijate samostalno. Razvod vam često pruža priliku da se bavite onim čime niste mogli u braku.

Nezavisni ste

Nakon razvoda, niste dužni da zavisite od bilo koga, niti bilo ko zavisi od vas. Imate slobodu da radite šta želite i da putujete, ostajete do kasno. Takođe, vaše životne odluke se tiču samo vas i možete da ih donosite nevezano za bilo koga drugog.

Pozitivne strane razvoda: Drugačiji ste

Izbori koje ste napravili kao mlađa osoba možda nisu isti izbori koje bi napravili danas. Promenio se način na koji ste videli osobu sa kojom ste se venčali.

Ovo je bolje i za decu

Jedan od razloga zbog kog ljudi ostaju u lošim brakovima je „zbog dece“. Ipak, većina dece iz takvih brakova su izjavili da bi voleli da su im se roditelji ranije razveli jer su oni bili svedoci svega lošeg u vašem braku.

Bićete model zdravog ponašanja u vezi

Ovim šaljete poruku da je vašoj deci da je razvod opcija i da beznadežna veza ne mora da bude zamka. Osim toga, oni će umeti da prepoznaju zdrave obrasce ponašanja i da grade zdrave odnose u budućnosti.

Stvari koje su dobre kod razvoda: Srećan kraj postoji

Izbori koje smo pravili nas čine onima kakvi smo sada. Moguće je i da su na vas uticale traume iz detinjstva ili ste vi imali loše modele i zbog toga ste napravili pogrešan izbor u partneru. Ali ukoliko to uočite na vreme, upravo to je ono što će vas izgraditi.

Dakle, sreća nakon razvoda postoji i budite otvoreni za nju. Najbolje je kada napravite pravi izbor i kada ste u srećnom braku, ali nije sramota niti greška kada to nije slučaj. Volite sebe i brinite o sebi.

fizkes/GettyImagesPlus