Uništeni orgazam: Šta je to u stvari?

by | januar 6, 2023
uništeni odloženi orgazam

Svi znamo šta je orgazam i kakav opseg zadovoljstva donosi. Ali da li ste ikada čuli za uništeni orgazam?

Šta je uništeni orgazam?

Uništeni orgazam je poznat i pod imenom odlaganje orgazma. Ono se događa kada je jedan od partnera spreman da dostigne vrhunac, a drugi ga iznenada prekine – i orgazam je uništen! Jednostavno, ne događa se. On je u naše postelje stigao iz BDSM kulture, gde je ovo česta igra:  dominantna osoba snažno uzbuđuje submisivnu, ali ga je ostavlja u limbu, ne dozvoljavajući uopšte da se postigne orgazam ili ga neprestano odlažući.

Ponekad se uništeni orgazam može dogoditi slučajno. A ako se to desi nekoj osobi, malo je verovatno da će ovo iskustvo smatrati privlačnim. Međutim, kada je uništen orgazam planiran i kontrolisan, seks može na kraju biti intenzivan, uzbudljiv i nezaboravan.

 

Zašto ljudi vole uništene/odložene orgazme?

Počnimo od glavne stvari: svako od nas ima različite preferencije u seksu, pa ako neko voli uništene orgazme, onda – sve je u redu. Isto tako je sasvim u redu da neko kaže kategoričko ne ovakvoj ideji.

Postoji nekoliko razloga zašto osoba doživljava zadovoljstvo od uništenog orgazma:

pre svega, to je vrsta seksualnog fetiša;
odlaganje zadovoljstva pojačava njegov intenzitet kada konačno postignete orgazam;
na kraju, pomaže ljudima (posebno muškarcima) da izdrže duže tokom seksa.

Mogu postojati i drugi razlozi koje seksolozi nazivaju individualnim. U svakom slučaju, nema ništa strašno, čudno ili iznenađujuće ako vi i vaš partner uživate u tome. Samo vežbajte uništene orgazme i uživajte u procesu.

 

Kako postići odlaganje orgazma?

Svako može da iskusi odloženi orgazam. Ali da bi sve prošlo dobro, važno je da se pridržavate nekoliko važnih preporuka:

Dobijte saglasnost jedni od drugih. Kao što smo već rekli, neočekivani uništeni orgazam doneće više frustracije nego zadovoljstva.
Smisli zaustavnu reč. Iako uništeni orgazam nije uvek BDSM, ako se u tom procesu jedan od partnera iznenada predomisli i poželi pravi i ispunjavajući orgazam, oni moraju da imaju način da ovu želju brzo izraze.
Fokusirajte se na zadirkivanje. Rastuće uzbuđenje i frustracija, opet uzbuđenje i opet razočaranje – ovo su igre koje su idealne za početnike.
I još jedan savet: uvek završite ovu seksualnu igru orgazmom. Ipak, jedan od glavnih zadataka seksa je psihološka i emocionalna relaksacija. A bez orgazma, ovo opuštanje je prilično teško dobiti, pa nemojte sebi uskratiti takvu priliku u našem izuzetno stresnom svetu.

 

Artem Furman/GettyImagesPlus