Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama

by | mart 18, 2024
Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama; dva muškarca na ulici osvrću se za zgodnom plavušom u mini suknji i gledaju u njene noge

Istraživanja su pokazala da muškarci preferiraju žene sa nogama dužim od proseka. A zašto je to tako? Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama?

Istraživači su proveli mnogo manje vremena proučavajući zašto muškarce toliko privlače ženske noge, nego što se prosečan muškarac na ulici posvetio gledanju u njih. Za heteroseksualne muškarce, šta je tako posebno u ženskim igrama?

Šta kažu istraživanja? Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama?

Studije su pokazale da muškarci preferiraju žene sa nogama dužim od proseka. Muškaraci poklanjaju toliko pažnje ženskim nogama  jer to za njih predstavlja neku vrstu „vizuelne predigre“. Na mnogo različitih načina, savremena kultura, kao i masovni mediji, dodatno su pojačali fascinaciju muškaraca ženskim nogama. I mnogi istorijski dokazi sugerišu da su ženski udovi oduvek imali sposobnost da podstaknu telesne želje muškaraca. Ponekad, do tačke zaljubljenosti ili fetišizma.

Članak se nastavlja posle reklama

Oblik nogu

Muškarce privlači fizički oblik ženskih nogu. Ženske noge su uglavnom mekane, zaobljene i glatko nateraju muškarca da se zaljubi u njih. Možete videti na medijima da ističu noge kao zavodljive i sočne, zbog čega su noge bile centar pažnje. Muškarci smatraju da su noge najseksepilniji deo ženskog tela i privlače ih meka, nežna privlačnost nogu koja pokazuje senzualnost i mekoću.

Hod

Muškarce impresionira ženski hod, način na koji ona samouvereno pomera noge dok hod. Naročito ako žena pritom nosi štikle. Ženin hod pokazuje njeno samopouzdanje, a samopouzdanje je tako seksi i privlačno.

Prirodna lepota

Muškarce privlače noge jer su prirodne, bez šminke, a žene izgledaju dovoljno samouvereno da svoje noge pokažu svetu. Obično su ženske noge prirodno lepe i ne treba im šminka za pokrivanje. Noge su lepe takve kakve jesu.

Članak se nastavlja posle reklama

Nega

Muškarce privlače ženske noge jer su negovane, bez dlaka, glatke, meke, privlačne… A privlači ih to što je i sama žena uredna, čista i negovana. To pokazuje količinu ljubavi koju žena ima prema sebi, a muškarcima se to izuzetno dopada.

Sjale/gettyimages.co.uk