Kako da uštedite na last minute putovanjima?

by | jun 19, 2023
kako uštedeti na last minute putovanju

Last  minute putovanja mogu biti odličan način da uštedite novac, ali morate biti fleksibilni

Uobičajena mudrost kaže da ako želite da uštedite novac, let i smeštaj morate rezervisati mesecima unapred. Ali ovo nije uvek slučaj. U stvari, rezervacija putovanja u poslednjem trenutku ponekad može da vam uštedi mnogo novca – samo morate da znate prave načine da to uradite. Evo nekoliko sigurnih metoda da uštedite novac last minute putovanju.

Kako da uštedite na last minute putovanju?

Najbolje vreme za bukiranje last travel putovanja

Najbolje vreme za rezervisanje last minute odmora je van sezone ili sredinom nedelje. Evropa je popularna destinacija od juna do septembra, tako da ćete imati više mogućnosti da rezervišete u poslednjem trenutku van tog vremenskog okvira. One malo egzotičnije destinacije će uglavnom biti popunjene između novembra i marta. Međutim, ako idete van sezone, rizikujete neprijatno visoke temperature ili odmor tokom kišne sezone. Ili još gore, sezonu uragana!

Budite fleksibilni po pitanju destinacije

Ako ste fleksibilni u pogledu odredišta i datuma, onda možete dobiti najbolju ponudu. To znači da nameravate da letujete, ali vam nije važno gde tačno. Tada vredi pratiti last minute ponude. Ali, ako vas mrzi da čekate oglase na društvenim mrežama ili poziv od neke agencije, onda iskoristite  agregator letova Momondo : on ima opciju „bilo gde“ koja vam prikazuje letove do različitih lokacija na osnovu vašeg budžeta i datuma putovanja.

Budite fleksibilni sa datumima

Započinjanje odmora sredinom sedmice mogao bi biti najbolji način da dobijete dobru ponudu za let. Prema Forbsu, putovanje sredinom nedelje je najbolji način da uštedite novac. To znači da je dolazak negde u petak uveče i odlazak u nedelju obično skuplji nego, recimo, dolazak u utorak i odlazak sledeće srede. Isto važi i za ranojutarnje letove koji su obično mnogo jeftiniji.

Prijavite se za biltene avio-kompanije

Niko ne želi zapušeno prijemno sanduče. Ali prijavljivanje za bilten avio-kompanije moglo bi da vam koristi ako obratite pažnju na to — mnogi bilteni avio-kompanije nude popuste koje možda nećete moći da dobijete nigde drugde, kao što su flash rasprodaje i promotivni kodovi koje možete da koristite u poslednjem trenutku. Isto važi i za praćenje avio-kompanija na društvenim medijima. Last minute putovanja zahtevaju malo truda.

Razmislite o krstarenju

Krstarenja nisu za svakoga i uvek su basnoslovno skupa. Pardon, skoro uvek. Kada se ne rasprodaju sve karte na vreme, kompanije puštaju prestalih nekoliko mesta u opticaj po neverovatno niskim cenama. Vredi čekati na ovakvu priliku.

Angažujte turističke agencije

Najbolja opcija je da rezervišete last minute putovanja  jeste preko turističke agencije. Iskusni agente vam mogu reći da li je odmaralište koje ste pronašli jeftino na mreži zaista dobra ponuda. Oni će znati da li je plaža prekratka i, samim tim, pretrpana. Oni vam mogu reći da li je hotel čist i udoban i da li je transfer od aerodroma do odmarališta uključen u početnu cenu.

 

SHanche/iStock/gettyimagesplus