Lekciju o starenju dobili smo od Sindi Kraford u šestoj deceniji!

by | avgust 20, 2021
Sindi Kraford u šestoj deceniji

Sindi Kraford u šestoj deceniji priznala nam je šta misli o odlasku u penziju.

Sindi Kraford je krenula niz aveniju prošlosti i objavivši video snimak svog prvog foto-šutinga, sada davnih osamdesetih godina prošlog veka.

Iako ova 55-godišnja manekenka  više ne puni medijske naslovnice odevena u bikini po poslednjoj modi, rado se seti svojih uspona i “prohujalog vremena”. Njena prva naslovna strana, snimljena 1982. godine za srednjoškolske novine, nedavno je osvanula na Tviteru.

Članak se nastavlja posle reklama

Moja prva “naslovnica” tokom srednje škole u DeKalbu, snimljena u dvorištu mog dečka iz tog perioda… , napisala je  ona.

Upravo je ta fotografija bila ono što ju je navelo na put da postane supermodel. Naime, pre toga je želela da studira hemijsko inženjerstvo. Sindi se prisetila kako je ova fotografija pokrenula njenu karijeru.

Članak se nastavlja posle reklama

Kad sam imala 16 godina, Rodžer Legel, lokalni fotograf u mom malom gradu DeKalbu u Ilinoisu, zatražio je da me fotografiše za novine, i to snimanje promenilo mi je život. Fotograf me je podstakao da odem u Čikago u potragu za agentom. Upravo ta fotografija otvorila mi je oči za potpuno novi svet i skrenula me na put manekenstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

 

Članak se nastavlja posle reklama

Sindi Kraford u šestoj deceniji

Iako ponekad deluje da se “throwback” fotografije najčešće objavljuju kad žalimo za prošlim vremenima, Sindi, koja se manekenstvom bavi više od tri decenije, shvata da će se, kad dođe vreme za penziju, osećati dobro.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Holivudske lepotice koje su se opredelile za prirodno starenje

Jedna od velikih prednosti za mene je bilo kada sam usporila i shvatila da sam uprkos tome dobro. Osećam se kao da sam poslednjih 30 godina bila toliko prezaposlena da sam tek sad shvatila da je u redu imati nešto manje pretrpan raspored. Ako budemo imali sreće, ostarićemo. To je privilegija.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)


Rekla je i da žene ne bi trebalo da gledaju na starenje kao na nešto zastrašujuće.

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma pazim na svoju kožu. Gravitacija je, naravno, prisutna i svakako ću se promeniti, ali briga za kožu i kosu jedan je mali dar koji svako treba da pokloni sebi. A za to treba izdvojiti samo pet minuta ujutro ili uveče, rekla je na kraju.

Tekst originalno objavljen na ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs David Livingston / Stringer/Getty Images Entertainment