Filmovi koji su najviše uticali na modu

by | avgust 17, 2023
filmovi i moda

Bioskop je dizajniran ne samo da proširi vidike i izazove interesovanje za život, već i da inspiriše. Ovo su filmovi koji su najviše uticali na modu

Neki filmovi ne samo da utiču na naš osećaj stila, nego menjaju celu modnu istoriju!

Filmovi koji su uticali na modu

Devojka iz fabrike

Film u kome glume Gaj Pirs i Sijena Miler, uopšte nije o modi, ali je uprkos tome imao ogroman uticaj na modnu industriju. Film govori o ikoni stila Edi Sedžvik, muzi Endija Vorhola, i njenoj vezi sa kultnim umetnikom. Od objavljivanja filma 2006. godine, pop art je ponovo stekao popularnost u modnoj industriji i inspirisao mnoge dizajnere i stiliste.

„Doručak kod Tifanija“

Doručak kod Tifanija je apsolutni klasik i trebalo bi da ga vidi svaka devojka sa stilom. I nije samo graciozna Odri Hepbern, koja je u filmu igrala ulogu Holi Golajtli, već činjenica da je „Doručak” imao ogroman uticaj na modu i učinio ga onim što znamo da jeste. Mala crna haljina koju je izmislila Koko Šanel donela je novi uspeh i neočekivan izgled.

„Đavo nosi Pradu“

Đavo nosi Pradu govori sve (ili skoro sve) o modnoj industriji. Elegantna poslovna odela Mirande Prisli, svrsishodne poslovne žene koju igra Meril Strip, dizajnerska odeća Šanela i Valentina, elegantna odeća drugih zaposlenih u modnom časopisu – na svakoj od slika prikazanih u filmu možete pronaći neku smernicu za poboljšanje sopstvenog stila.

Very Ralph

Film  otkriva zanimljive činjenice iz života dizajnera o kojima niste ni slutili. Priča o zabavljanju i ljubavi sa suprugom, početku karijere, neuspesima, kolapsu poslovanja i promeni prioriteta – gledanje ovog filma korisno je ne samo za one koji su zainteresovani za modu. Ralphova biografija će osvojiti svakoga, jer je njegov put karijere i život uopšte niz sudbonosnih događaja.

„Koko pre Šanel“

Bolje je započeti upoznavanje sa istorijom mode sa biografskim filmom o velikoj Madmazel Šanel. „Koko pre Šanel“ govori o ranim godinama Gabrijele Šanel, pre nego što je postala svetski poznata trendseterka. Sofisticirana Odri Totu u naslovnoj ulozi pomaže vam da saznate kako je Koko došla na ideju da napravi malu crnu haljinu i kako je pantalone uvela u žensku modu.

„Seks i grad“

Cipele, gležnjače, čizme – film „Seks i grad“ će se svideti modernim devojkama koje ne kriju strast prema lepim cipelama. Najbolji prijatelji, svetla odeća i puno cipela su sve što vam je potrebno da biste bili srećni, kaže heroina Seksa i grada Keri Bredšo. Ovaj film će vas naučiti da se ne plašite da kombinujete na prvi pogled potpuno neskladne stvari i nosite zadivljujuće seksi štikle. Pored toga, film „Seks i grad“, koji je postao nastavak kultne serije, obećava da će biti jedan od najmodernijih filmova poslednje decenije.

Keystone Features, Handout/GettyImages

Tagovi: